Ivana Paradžiković

Provjereno o demokraciji na američki način

Kako izgleda demokracija na američki način? Provjereno je pratilo što se događalo iza kulisa američkih predsjedničkih izbora i prvu u nizu predsjedničkih debata između Obame – Romneyja.

“Provjereno” je istražilo koliko jednostavno maloljetnici kupuju alkohol. Ekipa magazina je uz pomoć glumca i skrivene kamere provjerila da li prodavači krše zakon.

Magazin je proveo i dan s medicinskim sestrama koje najavljuju štrajk zbog raskida kolektivnog ugovora. Kako izgleda njihov radni dan i odnos s pacijentima u smjenama koje traju i 24 sata gledatelji mogu saznati ovog četvrtka.

Lovačko društvo podijelilo je lokalnom stanovništvu opasan repelent – kemikaliju za odbijanje divljači. Kemijski sastav repelenta je nepoznat, a nakon trovanja jednog od stanovnika ekipa Provjerenog je istražila što su lovci zapravo podijelili te postoji li opasnost od novih trovanja.

“Provjereno” je provjerilo zašto je zagrljaj toliko moćan. Stručnjaci kažu da upravo on može popraviti raspoloženje. Reporterka je posjetila refleksoterapeuta, gluhoslijepu osobu koja s okolinom komunicira putem dodira i majke čija su djeca u inkubatoru, kako bi gledatelji saznali zašto je dodir jedan od najvažnijih ljudskih osjetila.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.