Španjolska princeza zapela za oko Sulejmanu

Ove nedjelje na dvor vladara Osmanskog carstva dolazi nova atrakcija u obliku zanosne španjolske princeze Izabele Fortune, koja će s vremenom postati Huremina najgora noćna mora!

Osmanlijski gusari zarobili su kastiljsku princezu Izabelu Fortunu na Sredozemnom moru i odlučni su prodati je najboljem ponuđaču. Po Ibrahimovoj zapovijedi, Zumbul-aga otkupljuje princezu Izabelu i njezinu svitu, iako princeza žustro zahtjeva puštanje na slobodu. Izabela silno želi obavijestiti obitelj, ali ii zaručnika, princa Frederika, o svom zarobljavanju u sultanovoj palači. Nakon upoznavanja, Sulejman odluči u tajnosti zadržati princezu kao gošću u lovačkoj palači, smatrajući da će mu dobro doći kod pregovora s Habsburgovcima i Španjolcima. Međutim, Izabela ne prihvaća podčinjenost i traži načine kako dojaviti princu Frederiku, gdje se nalazi, kako bi se osvetila Sulejmanu za pritvor.

Glumica koja će uljepšati harem u novim epizodama „Sulejmana Veličanstvenog“ je Melike Ipek Yalova, Turcima poznatija kao kćer ministra Yuksela Yalova u Vladi premijera Erdogana, a kojoj je lik princeze Izabele prva uloga u životu. Melike nije profesionalna glumica, niti je ikada pohađala satove glume, ali zato ima magisterij na temu međunarodnih odnosa sa sveučilišta u Rimu, te tečno govori španjolski i talijanski. Iako joj je domaće gledateljstvo prigovaralo da je dobila ulogu zbog očevih veza, Melike je u jednom intervjuu objasnila kako je ulogu princeze Izabele dobila pukom slučajnošću: „Ručala sam s prijateljicom u jednom restoranu, a za stolom do nas su sjedili pokojna scenaristica „Sulejmana“, gđa. Meral Okay, redatelj i još nekoliko ljudi iz produkcije. Na kraju večeri ostavili su mi svoje posjetnice s pozivom da im se javim ukoliko me interesira suradnja.“. Njezino glumačko umijeće i ljepota prepoznali su i producenti koji stoje iza nove turske serije „Karadayi“, u kojoj će glumiti s glavnim protagonistima Kenanom Imirzaiogluom i Berguzar Korel.

Osim vladara i nekolicine njegovih podanika, nitko ne zna za tajnu gošću u lovačkoj palači. Svi se i dalje bave svojim problemima – princezi Hatidže ne sviđaju se kipovi koje je Ibrahim donio iz Budima, astrolog Jakub priprema otrov kojim će Hurem polako, ali sigurno, ubiti svog najvećeg neprijatelja, Ibrahima, a sultanova majka zamoli kalfu Nigar da se preseli u Ibrahimovu palaču kako bi bila uz njezinu trudnu kćer. Dokad će Sulejmanova gošća, princeza Izabela, ostati tajna?

Odgovor na ovo pitanje donijet će nam novo, dvosatno izdanje „Sulejmana Veličanstvenog“ koje će se emitirati u nedjelju, 14. listopada u 20 sati na RTL Televiziji!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.