Whitechapel

Whitechapel – druga i treća sezona

Ambiciozni i neiskusni detektiv pokušava uhvatiti serijskog ubojicu koji kopira Jacka Trbosjeka.

Whitechapel S02
Whitechapel – 2. i 3. sezona ponedjeljkom i utorkom od 22.10. u 22:40 na HTV2

Ulice Whitechapela pune su krvi. Njima ubojica hara noću, hvata ranjive žene i divljački ih masakrira. Lokalno stanovništvo živi u strahu, a policija ubojici nije na tragu – bez motiva i dokaza gubi nadu u njegovo hvatanje. Predmet dobiva ambiciozni inspektor Chandler koji s ubojstvima nema iskustva. No njegovi kolege ga imaju. Glavni među njima je narednik Miles, cinik, detektiv koji je vidio i prošao sve. Pomaže mu i “stručnjak za Trbosjeka” Edward Buchan, pa Chandler shvaća da nepoznati suvremeni ubojica do posljednjeg detalja oponaša zloglasna ubojstva u Whitechapelu. Može li Chandler riješiti ono što policiji prije stotinu godina nije pošlo za rukom – uhvatiti počinitelja?

Rupert Penry-Jones vraća se ulozi inspektora Chandlera u ovoj drami mračnog ozračja. Nasilni svijet Krayevih ponovno izranja na površinu u Whitechapelu. Ali zašto? I tko je odgovoran za to?

Dva muškarca hodaju ulicama Whitechapela. S leđa bi mogli biti blizanci. Iste visine, građe, kose, istih odijela…

Tijekom 1960-ih blizanci Ronnie i Reggie Kray vladali su londonskim East Endom s pomoću organiziranog kriminala. Oružane pljačke, palež, reketarenje, tvorni napadi, mučenje i ubojstva bili su sastavni dio njihovog svijeta. Nitko u East Endu nije htio svjedočiti protiv njih. Svi su se bojali. Nakon njihove smrti mit o njima nastavio se širiti. Poticali su ga brojni novinski članci, dokumentarci, knjige, biografije, priznanja bivših suradnika i vođeni turistički razgledi.

Kad u Temzi pronađu osakaćeno tijelo muškarca, Chandler i njegov tim posumnjaju da netko ubija stare mafijaše u stilu Krayevih kako bi se probio u svijetu podzemlja. Ali tko ima dovoljno moći i utjecaja da učini tako nešto?

Situacija se dodatno zakomplicira kad se ispostavi da se gangsteri ne ubijaju samo međusobno, već da su spremni ubiti svakoga tko im stane na put. U ovom slučaju riječ je o Chandleru, Milesu, McCormacku i Kentu. Povijesna, sadržajna i detaljna, serija zadire i u njihove privatne živote i vodi ih na vrlo mračna mjesta.

Whitechapel

Ubojice možda jesu iz sadašnjeg vremena, ali zločini sežu daleko u prošlost. U trećoj sezoni, pedantan i opsesivan inspektor Chandler i prekaljeni narednik Miles i dalje su raspoređeni u Whitechapelu. Ed Buchan pridružuje se timu kao stručni savjetnik za povijest. Njegovo je radno mjesto među prašnjavim spisima u arhivu policijske postaje. Chandler je uvjeren da zločini iz prošlosti skrivaju tajne ključne za rješavanje sadašnjih zločina. Uskoro dobivaju i prvi takav slučaj.

Nakon što četiri osobe budu izmasakrirane usred noći u dobro čuvanom krojačkom salonu, East Endom zavladaju strah i panika zbog ovog naoko nemogućeg i jezivog zločina. Chandler, Miles i ostatak ekipe analiziraju povijesna Ubojstva iz Ul. Ratcliffe Highway. Nije riječ o oponašatelju, pa što onda Chandler i Miles mogu naučiti iz prošlosti, osim da ne ponove iste pogreške?

U drugoj priči lisica protrči ulicama Whitechapela noseći ljudsku ruku u gubici, a rijeka izbaci ljudski torzo na obalu. I na ruci i na torzu vidljivi su znakovi trovanja. Nakon što Llewellyn otkrije tragove španjolske mušice, afrodizijaka koji je markiz de Sade rabio na svojim zloglasnim orgijama, Chandler se zapita s kakvim to ubojicom imaju posla.

U posljednje dvije epizode do njih stiže vijest da je opasni pacijent Calvin Mantus pobjegao s psihijatrijskog odjela. Mantus, podrijetlom iz Whitechapela, ubio je roditelje i mlađu sestru prije 10 godina i sablasno ih namjestio da izgledaju kao da su za nedjeljnim ručkom. Nakon ubojstva dadilje četvrt preplavi niz zastrašujućih događaja. Chandler, Miles i ostatak tima moraju brzo djelovati jer se boje da je na slobodi maskirani mahniti serijski ubojica.

U kinematografski i stilski savršenoj seriji Whitechapel noćne more iz prošlosti pomažu u rješavanju sadašnjih jezivih slučajeva. Pripremite se za ambicioznu radnju i dovoljno zastrašujućih situacija da vam srce brže zakuca!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.