Lud, zbunjen, normalan – peta sezona

Legendarni trojac Fazlinovića dobiva nasljednika: Lud, zbunjen, normalan i mali Đemica. Hoće li Izet uspjeti ‘izetizirati’ svog praunuka?

LZN S05
LZN – nova sezona od 21. listopada nedjeljom u 20 sati na Novoj TV

Novi nastavci popularne humorističke serije o obitelji Fazlinović donose nove peripetije i neočekivane zaplete u svim životnim segmentima tri muške generacije – Izeta, Faruka i Damira – i one najnovije, četvrte, Đemice.

U nedjelju 21. listopada Izet (Mustafa Nadarević) će doživjeti ljubavni brodolom. Otkriće da Laura (Svjetlana Bojković) ima ljubavnika za njega je bolno, pa se odlučuje u potpunosti posvetiti boci. Gledatelji će također vidjeti i tučnjavu između Izeta i Đure (Boro Stjepanović). Faruk će pak imati problema kad će iz studija nestati mikseta. Refko (Goran Navojec) i Čombe (Miraj Grbić) zajedno će obilježiti godišnjicu Dinine smrti.

Nekoliko godina kasnije situacija u kući Fazlinovića je izmijenjena. Faruk i Ajna žive zajedno s Izetom u stanu, a stalna prisutnost ženske osobe među okorjelim muškim navikama stvara niz novih komičnih situacija. Prilike dodatno komplicira dolazak Ajninog oca, kapetana ratne mornarice bivše JNA, koji se, igrom slučaja, također useljava u stan Fazlinović, što između njega i Izeta rađa stalne sukobe i nesporazume. U svemu tome, brojne zavrzlame nastaju i s Bubinom rođakinjom Zumrom, koja sada radi kao kućna pomoćnica Fazlinovićevih.

Damir je konačno stao na svoje noge. Završio je fakultet i specijalizirao plastičnu kirurgiju, oženio se i preselio u stan nekadašnjeg susjeda Enesa Hadžiedhemćumurovića. Ima svoju privatnu ordinaciju. Njegova supruga Barbara je trudna i rađa sina. Ponosni pradjed Izet ulaže sve napore ne bi li ‘izetizirao’ unuka i trudi se svim silama da što više vremena provodi s malim Đemicom.

Studio “Akord” je prestao postojati i pretvoren je u radio postaju, a glavne zvijezde noćnog programa su Čombe i Refko.

“San Remo” je i dalje glavno okupljalište u kojem caruje gazdarica Marija, a tu su i nespretni, ali uspješni agent Đido Mova, prevrtljivi Jakov, te Čombeova majka koja se pojavljuje kao novi lik u narednim epizodama.

Sezona 5, Epizoda 1/24:
Tragičan i iznenadan smrtni slučaj donijet će promjene u životu Fazlinovića i ljudi iz njihovog okruženja. Organizacija sahrane je, ispostavi se, zahtjevniji zadatak nego li su to Faruk i Čombe očekivali. Novac, kao i uvijek, predstavlja gorući problem te će posudba novca od lihvara biti jedina opcija u ovim okolnostima. Kamate rastu iz dana u dan, a iz cijelog događaja će samo Izet uspjeti izaći s debljim novčanikom.

O likovima:

IZET – Stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvijek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac koji voli žene. Politički je izrazito “crveno” orijentiran. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara. U novoj sezoni postaje pradjed. Izet će se svim silama potruditi da na praunuka prenese svoja ‘znanja’ te stoga inzistira da s malim Đemicom provodi što je više moguće vremena.

FARUK – Izetov sin jedinac. Ima nešto više od četrdeset godina, lijen je i prilično neambiciozan. Faruk je nekadašnji vlasnik glazbenog studija “Akord” koji je sada, četiri godine kasnije pretvorio u radio postaju. Svoju sreću pronašao je s Ajnom, Splićankom s kojom želi imati dijete.

DAMIR – Farukov sin. Nekada najbolji student medicine, danas specijalist plastične kirurgije. Za razliku od oca i djeda, Damir je “na zemlji”. U braku je s Barbarom s kojom dobiva sina.

MARIJA – gazdarica kafića koji je glavno okupljalište cijele obitelji Fazlinović. Marija vodi glavnu riječ u lokalu i nerijetko je glavni oslonac svojim gostima.

REFKO – Brat Dina Mujkića, bivšeg tonca studija ‘Akord’. Refko je iz Zagreba došao u Sarajevo. Faruk ga je tada zaposlio u studiju, a sada je zajedno s Čombeom glavna radijska zvijezda novonastalog radija.

Jedna misao o “Lud, zbunjen, normalan – peta sezona”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.