Fatmagulina sudbina posvećena pravim žrtvama

Dok hrvatski gledatelji s nestrpljenjem prate sudbinu Fatmagul, u stvarnosti su njezinu priču inspirirale mnogobrojne žrtve silovanja.

Iako je lik Fatmagul nestvaran, on je zapravo posvećen ženama i djevojčicama koje i dalje čekaju da ostvare svoju pravdu.

– “Suđenje u Fethiju još traje. Slučaj trinaestogodišnje djevojčice trajao je deset godina, a na kraju su presudili da je ona pristala na čin pa je kazna smanjena. U Dijarbakiru je silovana mentalno zaostala djevojka. Za vrijeme te noćne more nije vikala pa su rekla da je pristala. Krivci su na slobodi. Suđenje za silovanje u Istanbulu traje već tri godine. Suđenja na Uskudaru, Bejogluu, u Vanu, Tundželiju, Samsunu, Izmiru, Mardini , Adani…” — završne su rečenice Fatmagul u seriji.

Glavna glumica Beren Saat i sama se u intervjuu na kraju snimanja serije osvrnula na problematiku silovanih žena:
– “Serija je privukla pažnju turskih djevojaka i ostalih u našoj zemlji, što pokazuje koliko su ljudi zainteresirani za ovo pitanje. Prije nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način djevojke-žrtve trebaju nositi s društvom. Primijetili smo kako je takva djevojka prečesto prisiljena odseliti se u drugi grad i s čime se sve još mora nositi. Kao i Fatmagul, nerijetko su djevojke siromašne, dok su njihovi silovatelji bogati”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.