Prve fotke televizijskog Hannibala

Budući da je ekipa okupljena na NBC-jevom projektu prebacivanja najčuvenijeg filmskog kanibala Hannibala Lectera na televizijske ekrane i više nego impresivna, ne čudi da je ovo projekt koji mnogi iščekuju sa nestrpljenjem.

Snimanje traje već neko vrijeme, a konačno su objavljene i prve službene fotografije sa seta da malo skrate čekanje do premijere i daju barem natruhe onog što nas čeka. Ako ispune i djelić naših očekivanja, dobili smo seriju godine.

Sjajni Bryan Fuller, tvorac izvrsnog serijala “Dodir života i smrti“, glavni je kreativac iza Hannibala koji će na male ekrane donijeti priču o počecima odnosa genijalnog kanibala Lectera i mladog FBI agenta Willa Grahama.

U ulogu Grahama je, nakon Edwarda Nortona i Williama Petersena, uskočio Britanac Hugh Dancy. Lectera je pak tijekom godina igralo mnogo glumaca (Brian Cox, Gaspard Ulliel), dok je ipak najpamtljiviji nastup ipak ostvario veliki Anthony Hopkins. Stoga se s posebnom pažnjom pristupilo biranju njegova televizijskog nasljednika i odabralo se najboljeg mogućeg glumca. Tako će Hannibala u seriji glumiti genijalni Danac Mads Mikkelsen (zvijezda nezaboravnih filmova svog sunarodnjaka Nicolasa Windiga Refna Pusher i Valhalla Rising), i uz Javiera Bardema trenutačno najbolja njuška europskog filma. Mikkelsen je uvijek sjajan a negativci mu itekako leže (namučio je Bonda u Casinu Royale) tako da se čini kako je Fuller nepogrešivo odabrao zvijezdu serijala. Našlo se prostora i za Lawrencea Fishburnea a autor serijala Fuller kaže kako serijalu pristupa na ‘hitchcockovski način građenja napetosti’.

Vidjet ćemo koliko mu je to pošlo za rukom kada konačno stigne najavljenih 13 epizoda za čije emitiranje još nema točnog datuma ali se nagađa da bi moglo biti početkom 2013. godine. Domaći gledatelji će Hannibala ekskluzivno pratiti na programu AXN.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.