Sumrak saga: Mladi mjesec

Sumrak: dan fantazije i romanse na RTL Televiziji

Spisateljica Sumrak tetralogije, Stephanie Meyer, kaže da joj se inspiracija za pisanje ovih romana, koji su preplavili police knjižara i obožavatelja posljednih godina, pojavila u snu. A tako će se osjećati obožavatelji ove fantastične priče o ljubavi i mitskim stvorenjima, kao u snu, kad doznaju što im RTL TV nudi u subotu, 10. studenoga. Nastupa filmski dan iz snova!

Sumrak saga: Mladi mjesec

Kao predigru nezaboravnoj filmskoj večeri fantazije i romance, koja nas očekuje u 20 sati, od 12.45 gledat ćemo prvi i drugi dio dokumentarca Sumrak u Forksu, koji istražuje kakav su utjecaj knjige Stephenie Meyer i filmski serijal ostavili na predivni mistični gradić Forks i njegove stanovnike, Pacific Northwest regije sjeverozapada sjeverne Amerike. Dokumentarac donosi intervjue s građanima – od studenata i profesora pa sve do članova gospodarske komore mjesta, ali i razgovore s mnogim obožavateljima Sumrak sage. Između ostalih, upoznajemo roditelje mladih fanova, načelnika policije te zaposlenicu Forks Outfitters dućana. Posjetit ćemo srednju školu, poslušati priču o legendi kako su se članovi Quileute plemena razvili iz vukova i doznati više zašto su mještani i gradić savršeno okruženje za Sumrak sagu. Prošetat ćemo stvarnim mjestima prema kojima su nastale Cullenova, Bellina i Jacobova kuća te kroz prekrasne pejzaže – planine i šume regije i mjesta. Pokušat ćemo shvatiti što je inspiriralo priču o vampirima, vukodlacima i djevojci koja je osvojila njihovo srce, dok će razgovori s obožavateljima približiti na koji način su knjiga i film zauvijek promijenili njihove živote. Dokumentarci će istražiti supkulturu nastalu serijalom te kako je ona spojila ljude i stvorila male zajednice.

U 20 sati očekuje nas glavni doživljaj dana, blockbuster Sumrak saga: Mladi mjesec, drugi dio sage u kojoj je mlada ekipa glumaca, koju predvode Robert Pattinson i Kristen Stewart, dostigla zvjezdani status. Danas isti glumci prihvaćaju ozbiljne dramske uloge kultnih redatelja, pojavljuju se u ekranizacijama kultnih knjiga i velikim filmskim projektima – Robert Pattinson nosi glavnu rolu u novom filmu Davida Cronenberga – Cosmopolis, dok je Kristen Stewart zasjala u ekranizaciji knjige Jacka Kerouca – On The Road te velikom kino hitu Snjeguljica i lovac, gdje joj društvo pravi prelijepa Charlize Theron. Uspješno nijansirani koncept Sumrak sage drži nekoliko pretpostavki, koje su izvrsno postavljene i usmjerene prema mlađoj populaciji – mladenačka neprilagođenost i buntovnost s dozom mračnjaštva, bijeg te potraga za mjestom i osobom koja nas razumije, pronalazak romantične ljubavi koja vječno traje i koja kao da nam je sudbinski predodređena – usađeni su u, za to, idealno gotičko okrilje i mit, prema kojemu su vampiri ukleti i okrutni, ali ujedno zavodljivi i šarmantni u potrazi za savršenom družicom. Kao što smo spomenuli, glavne uloge pripale su Kirsten Stewart i Robertu Pattinsonu, a nakon drugog dijela, Sumrak sage: Mladi mjesec, koji ćemo gledati 10. studenog, uslijedili su Sumrak saga: Pomrčina, Sumrak saga: Praskozorje 1. dio, te Sumrak saga: Praskozorje 2. dio, koja dolazi u kina 15. studenog.

Sumrak Bella i Edward

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.