Sjever i jug – druga sezona

Serija prati sudbinu Georgea Hazarda i Orrya Maina koji su postali najbolji prijatelji za vrijeme školovanja na uglednoj vojnoj akademiji West Point.

Nedavno je Kirstie Alley u jednom otvorenom intervjuu priznala kako se zaljubila u glumačkog kolegu Patricka Swayzea i to na snimanju serije “Sjever i Jug”. Doma TV će prikazati i nastavak, drugu sezonu serije koja također donosi zanimljivu radnju, raskošnu kostimografiju, nezaboravne bitke kao i mnogobrojne gostujuće uloge. Druga sezona serije nominirana je za tri Emmyja među kojima su nominacije za najbolje frizure i kostimografiju. James Stewart će se pojaviti u ulozi Milesa Colberta, a mnogi će zamijetiti kako je poznati glumac te 1986. godine kada se snimala serija ostario. U ulozi poručnika Rudyja Bodforda gledatelji će vidjeti tada mladog Michaela Dudikoffa koji je godinu ranije snimio svoj najpoznatiji film ‘Američki nindža’.

Godina 1863. Sjedinjene Američke Države su razdijeljene između Juga koji teži zadržavanju svoje uglađene prošlosti i Sjevera koji se brzo kreće ka industrijskom dobu. Dva doživotna prijatelja moraju odabrati strane. U drugoj sezoni se nastavlja saga o Sjeveru i Jugu, Orry Main (Patrick Swayze) služi kao general za Konfederaciju, koja je u ratu s Unijom i njegovim najboljim prijateljem, pukovnikom Georgeom Hazardom (James Read). U vrijeme laži, izdaja, hrabrosti, požrtvovnosti, časti i prijateljstva dvojica muškaraca se bore za ono u što vjeruju.

Produkcija ove izuzetne serije koštala je otprilike 25 milijuna dolara, a niti jedan od glavnih likova nije dvaput odjenuo istu odjeću (izuzev vojničkih odora i sestre Ashton u ljubičastoj haljini). Kako bi se pripremio za ulogu Georgea Hazarda glumac James Read proveo je nekoliko tjedana na ranču Patricka Swayzea gdje ga je on učio jahati konja. Sjever i jug ujedno je posljednji rad ispred kamera glumca Jamesa Stewarta.

Čak su se četiri bračna para zaljubila na setu. James Read (George Hazard) svoju je sadašnju suprugu glumicu Wendy Kilbourne upoznao na setu serije u kojoj je tumačila njegovu ženu. Lesley Anne Down u braku je s tadašnjim asistentom kamere na seriji, a sada direktorom fotografije Donom E. FauntLeRoyjem. Jonathan Frakes (Stanley Hazard) i Genie Francis (Brett) su također zaplovili privatno u bračnu luku. Teri Garber (Ashton Main) udala se za kamermana Chrisa Hagera.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.