Mia i Rene u zlatarskom lončiću Međimurja

Nove zgode gurmanskog dvojca Mije i Renea ovog puta događat će se u Međimurju, najmanjoj hrvatskoj županiji koju neki nazivaju i Hrvatskom Mezopotamijom.

Ispreplitanje tradicije i modernoga te razni utjecaji međimurskih susjednih područja čine ovu sredinu gastrološki vrlo zanimljivom i raznolikom. Tako će gledatelji imati prilike vidjeti kako izgleda spoj tradicionalne međimurske kuhinje i originalnih ideja domaćina Branimira, vlasnika Male Hiže u Mačkovcu. Za mnoge je ovo mjesto gastronomski centar Međimurja, a Miji i Reneu je ponudio izazove za nepce kojima se jednostavno ne može odoljeti.

Kroz razgovor s Vindijinim stručnjakom na pitoresknoj obiteljskoj farmi koza gastro putnici će doznati zanimljive detalje vezane uz kozarstvo i proces pretvorbe kozjeg mlijeka u razne vrste kozjih sireva, ali i koja je poveznica između sira i konjske kosti.
Vidjet ćemo i kako se na Dravi ispire zlato te kako izgleda i koji su sastojci ‘zlatarskog lončića’, odnosno gulaša čija je posebnost u podlijevanju ‘črnim’ pivom karakterističnim za županiju. Okusi Hrvatske družit će se i s poznatim chefom, Međimurcem Raulom Lajtmanom koji će Miji i Reneu pokušati odgonetnuti enigmu vezanu za međimurski specijalitet ‘Turuš’.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.