Antonija Bilić

Antonia Bilić – nestali osmijeh

RTL Televizija predstavlja dokumentarni film o slučaju Antonije Bilić – njezinom nestanku, potrazi, a potom i uhićenju, danas nepravomoćno osuđenog ubojice Dragana Paravinje.

Antonija Bilić

U filmu autorica Ane Bulić i Vanje Kranic, reporterki RTL-a, bit će prikazano tko je bila djevojka iz zaseoka Kričke u šibenskom zaleđu – razgovaralo se s njezinim prijateljima, učiteljima i susjedima. Kroz razgovor s istražiteljima i svjedocima doznali smo sve o posljednjim Antonijinim trenucima te neumornoj potrazi za njezinim tijelom i dramatičnoj policijskoj istrazi u Hrvatskoj i BiH. Tijelo nikad nije nađeno, a jedinu istinu zna Dragan Paravinja koji je nepravomoćno osuđen za pokušaj silovanja i ubojstvo mlade Drnišanke. U razgovoru s njegovim nekadašnjim žrtvama, zatvorskim cimerima i roditeljima saznali smo tko je zapravo Dragan Paravinja.

“Tijekom mjeseci intenzivnog istraživanja prošle smo tisuće kilometara, pratile svaki trag koji je povezan sa slučajem Antonije Bilić. Razgovarali smo sa svjedocima, prijateljima, susjedima, rodbinom i zatvorenicima koji su dijelili ćeliju s Draganom Paravinjom. Po Hrvatskoj, BiH i Srbiji razgovarali smo i s prijašnjim žrtvama, a dijelove njihovih iskaza otkrit ćemo prvi put u dokumentarnom filmu. Oni najpotresniji su razgovori s članovima obitelji Bilić i Paravinja. Njihove emocije i strahovi dokaz su da je ovaj slučaj iza sebe ostavio dvije potpuno uništene obitelji. Kako je moguće da nikad nije pronađeno Antonijino tijelo? I taj misterij će nakon dokumentarca biti jasniji, a ključna poruka je da sustav mora bolje funkcionirati i štititi svoje građane” — izjavile su Ana Bulić i Vanja Kranic, autorice dokumentarnog filma.

Ne propustite pogledati dokumentarni film “Antonia Bilić – nestali osmijeh” u nedjelju, 2. prosinca od 21:15 na RTL Televiziji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.