The Show Must Go On

30.11.2012

Filmovi


Stiže armagedon, ali on nije njihova stvarnost. TV premijera znanstveno-fantastičnog trilera 6. prosinca u 22:30 sati na RTL Televiziji.

The Show Must Go On

Zagreb, 20-e godine 21. stoljeća. Filip Dugan, uspješni je producent reality showa „Housed“ u kojem tijekom 180 dana šest ljubavnih parova boravi u reality kući, izoliranoj od vanjskog svijeta. Svjetski rat započinje, no stanari su nesvjesni događanja izvan svoje okoline, a producent showa nastoji novosti sakriti od natjecatelja.

Po prvi puta na TV ekranima bit će prikazan „The show must go on“ Nevija Marasovića, koji je tek treći znanstveno-fantastični film u hrvatskoj povijesti i prvi nakon tri desetljeća SF suše. Prikazan prošle, 2010. godine u hrvatskim kino dvoranama, Marasovićeva distopija bila je pravo osvježenje na velikim platnima. Scenarij za film Marasović je počeo stvarati četiri godine prije same realizacije, i to kao studensku vježbu na Akademiji dramske umjetnosti, dok je ideja nastala za vrijeme trajanja druge sezone hrvatskog “Big Brother” showa. U vrijeme nakon ulaska Hrvatske u EU, autor prikazuje zemlju koja se nalazi u ratu dok se stanari „kuće“ u svom TV reality showu, nesvjesni armagedona izvan zidova privremenog doma, bave svojim televizijskim poslom. Uzbudljivo kino ostvarenje aktualne hrvatske produkcije nagrađeno je „Zlatnom Arenom“ za scenarij, „Zlatnom Arenom“ za specijalne efekte te nagradom „Breza“ za najboljeg debitanta i „Oktavijanom“ za najbolji film 2010. godine po izboru kritičara.

Uloge: Sven Medvešek, Nataša Dorčić, Ivana Roščić, Marinko Nikolić, Stjepan Perić, Mladen Kovačić, Filip Juričić, Amar Bukvić, Silvio Vovk, Josip Vujčić, Iva Mihalić, Mirna Medaković, Ida Prester

Oglasi
,

About Adrian Andrejek

Adrian Andrejek je osnivač i glavni urednik portala DigitMAdo. Posljednjih devet godina bavi se novinarstvom te paralelno s tim ulazi u svijet digitalnog marketinga. Njegov je moto: "Početna točka svih postignuća je želja da se ona postignu".

Pogledaj sve objave od Adrian Andrejek

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s