Zakon i red: UK (Law & Order: UK)

Britanska serija “ZAKON I RED: UK” okuplja široku lepezu vrhunskih britanskih glumaca.

Zakon i red UK

Ova nova serija zasnovana je na vrlo uspješnom američkom predlošku, čiji je tvorac dobitnik dvaju Emmyja, Dick Wolf.

Bradley Walsh glumi narednika Ronnieja Brooksa, policajca starog kova s East Enda. Ronnie je prijatelj i partner šarmantnom detektivu Mattu Devlinu kojeg glumi Jamie Bamber, koji se u svom radu podjednako služi zavođenjem i silom. Njihova je šefica inspektorica Natalie Chandler (Harriet Walter), zaposlena mama koja im daje bezuvjetnu potporu. U timu tužitelja nalazi se Ben Daniels, koji glumi revnog višeg tužitelja Jamesa Steela, čovjeka predanog pravdi; Freema Agyeman, koja glumi vrijednu, odlučnu mladu tužiteljicu Aleshu Phillips, te Bill Paterson, koji glumi njihova uvaženog šefa, glavnog tužitelja Georgea Castlea, čovjeka koji nastoji uravnotežiti svoje ideale sa stvarnošću.

“Zakon i red”, serija nastala prema ideji Dicka Wolfa, najuspješniji je brend koji se u SAD-u prikazuje u udarnim terminima. Serija je 1997. godine osvojila nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju, te također drži rekord u najviše uzastopnih (jedanaest) nominacija u kategoriji dramske serije. Također se pretvorila u jedan od najeminentnijih televizijskih brendova sa svojim spin-off serijama “Zakon i red: Odjel za žrtve” i “Zakon i red: Zločinačke namjere”.

Zakon i red: UK S01

1. epizoda: SKRB (CARE)
ponedjeljak, 17.12.2012., HTV 2, 22:30

Kad pred londonskom bolnicom pronađu truplo, detektiv Ronnie Brooks i detektiv Matt Devlin istražuju vrlo potresnu smrt. No, mogu li oni i državni odvjetnici James Steel i Alesha Phillips izvesti krivca pred lice pravde?

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.