Masterchef – finalni tjedan

Finalni tjedan i izazovi u “Masterchefu” bit će sasvim drukčiji od svega što smo dosad gledali.

Masterchef finale

Petero ovogodišnjih finalista koji će se boriti za prestižnu titulu najboljeg hrvatskog Masterchefa su Nikola, Ivana, Marko Palfi, Petra Gerić i Ivona Kristina. Glavna nagrada za koju se bore je 200 tisuća kuna, izdavanje kuharice s vlastitim potpisom i kuharski komplet LivingColoura.

Prvi izazov finalista: Prikazati sebe na tanjuru za direktan prolaz u Superfinale

Prvi izazov kandidatima u finalnom tjednu je da kreiraju i skuhaju vlastito jelo od namirnica prema vlastitom izboru bez ikakvih ograničenja. Jelo mora prikazivati njih na tanjuru i biti njihova najbolja kreacija do sada. Za smočnicu imaju vremena koliko god žele, ali se smiju vraćati u nju. Najbolji kandidat u ovom izazovu će si ostigurati direktan prolaz u Superfinale.

Drugi izazov finalista: Matino autorsko jelo

Nakon prvog superfinalista ostalih četvero kandidata se mora potruditi u izazovima koji slijede da bi mu se mogli pridružiti. Zadatak kandidata je napraviti što vjerniju kopiju autorskog jela. Žiri neće tražiti najboljeg već najlošijeg koji će napustiti Masterchef kuhinju kao petoplasirani. Jelo koje repliciraju su zapravo dva jela: Foie gras club sandwich i Čokoladna zemlja. Jela koja repliciraju su Matina autorska jela.

Treći finalni izazov: Radovanov ribarski tanjur

Temu kuhanja zadaje Radovan. To je njegov ribarski tanjur, a kandidati će ribu odabrati iz dva sanduka koja su za ovaj izazov pripremljena. Radi se o količini ribe koja bi bila bolji ulov manje ribarske mreže s ribom 2. ili 3. kategorije jer Radovan želi pokazati da se i od nerazglašenih riba poput trilje, zubaca, konja, škrpoča, čače, hobotnice i sl. može napraviti vrlo ukusno jelo. Ipak za pripremu jela postoje i određeni uvjeti. Na tanjuru moraju biti tri komponente, finalisti moraju prikazati more na tanjuru i riba mora biti savršeno tretirana.

Polufinale: Dinovo autorsko jelo

Dvoje preostalih kandidata koji igraju za superfinale će replicirati jelo jednog od najcjenjeniijih chefova u Hrvatskoj, njihovog ‘domaćeg’ majstora Dina. Replicirat će njegov odrezak goveđeg srca. Jelo sadržava mrvice pain d’epice, pate od koštane srži s konjakom i koricom od oraha, pire od celera i krumpira, jus od cherryja i maraške, salatu od divljeg bilja i maraške s orasima, cialdu od naranče te sami odrezak goveđeg srca. Kandidat čija ‘kopija’ bude bolja će postati drugi superfinalist.

Finale Masterchef kuhinje kao À la carte restoran

U superfinalu showa gledat ćemo kulinarski dvoboj koji se čeka već tri mjeseca i saznati tko je novi hrvatski Masterchef. Od stotina kandidata ostat će 2. Kandidati su u proteklih 13 tjedana mnogo toga prošli i naučili, ali i stekli brojna prijateljstva. Nagrada od 200 tisuća kuna, izdavanje vlastite kuharice i kuharskog kompleta LivingColoura sve je bliža. Masterchef kuhinja će postati ‘À la carte’ restoran.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.