Zora (Alborada)

Pjevačka diva i priznata glumica Lucero u nagrađivanom klasiku ovog žanra. Telenovela “Zora” od 7. siječnja u 16:05 na Doma TV-u

Zora

Povijesna priča smještena je u kolonijalnu Panamu i Meksiko nekoliko godina prije meksičkog odcjepljenja od Španjolske. U vremenima ekstremnih socijalnih razlika, dok su seljaci živjeli pod čeličnom šakom aristokracije, svi slojevi društva, bogati i siromašni, živjeli su ispod tamnog oblaka španjolske inkvizicije.

Mariju Hipolita Diaz je odgojila baka Carlota u gradu Santa Rita u Panami. Hipolita je rođena u Meksiku, no u svojim najnježnijim godinama odvojena je od majke Asuncion te nikada nije saznala tko joj je otac. Uskoro Carlota sredi Hipoliti brak s Antonijem de Guzmanom. Ne znajući kako brak ne može biti konzumiran zbog Antonijeve nemoći i da svekrva Adelaida maltretira Hipolitu zato što je nezakonito dijete, starica umire u uvjerenju da je Maria Hipolita ostala u dobrim rukama. Život za Hipolitu postaje nepodnošljiv, no najgore tek slijedi. Znajući kako će njezinog sina, ukoliko ne dobije nasljednika, razbaštini ujak Prospero, Adelaida smjesti Hipoliti da joj u sobu uđe Luis Manrique, meksički trgovac i rođak moćnog grofa Guevara koji je došao u Santa Ritu kako bi sklopio posao. No tamo je postao žrtvom prijevare. Stjeran u kut, Luis prihvaća Adelaidinu uvrnutu ideju, misleći kako će lako odoljeti ženi u čiju postelju mora ući. Ipak se ne uspijeva zaustaviti na vrijeme te provede noć s Marijom Hipolitom. Nakon te noći Luis sa sobom nosi kajanje i uspomenu na prelijepu djevojku kojoj zna ime i kako izgleda. S druge strane Hipolita ne zna ništa o strancu s kojim je provela noć, a pravi šok slijedi kada nakon nekog vremena sazna da je trudna. Tri godine kasnije, Hipolita je majka malog Rafaela te dolazi u Meksiko kako bi pronašla oca svog sina. Uskoro Hipolita dolazi na imanje grofa Guevare te upoznaje Luisa.

Sadržaji epizoda

Zora Alborada

Maria Hipolita Diaz de Guzman (Lucero)
Prelijepa, vesela, spontana, optimistična i inteligentna djevojka. Ona je nježna po prirodi, no usto ju krasi nevjerojatna hrabrost. Ona ruši sve predrasude svog doba.

Luis Manrique y Arellano (Fernando Colunga)
Čovjek od malo riječi, čovjek s idejom. Obrazovan je i pristaša odcjepljenja od Španjolske. On je častan i skroman čovjek kojeg svi slušaju.

Juana Arellano (Daniela Romo)
Ona je lijepa žena koja vodi glavnu riječ. Ambiciozna je i ima moć te je ništa neće spriječiti da postigne svoje ciljeve.

Antonio de Guzman (Arturo Peniche)
Zgodan muškarac sa slabim karakterom. Antonijom manipulira njegova majka. Razočaran je činjenicom što je impotentan i ne može imati djecu.

Cristobal de Lara (Ernesto Laguardia)
Inteligentan muškarac s jakom osobnošću i darom da vodi ljude. Iako zastupa liberalne ideje, on se školuje za svećenika. Čovjek je s puno političkih poznanstava.

Catalina Escobar y Diaz (Iran Castillo)
Catalina je prisiljena biti redovnica u samostanu te je zbog toga postala ogorčena. Jedina želja joj je da izađe iz samostana, uda se i dobije djecu.

Martin Alvarado (Valentino Lanus)
Čovjek s plemenitim srcem. On je u stanju dati život za ženu koju voli, a to je u ovom slučaju Hipolita. Unatoč svojoj dobroj naravi, Martin ima naglu narav kada ga obuzme ljubomora.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.