Kojak

Kojak – četvrta sezona

HTV premijerno prikazuje IV. sezonu kultne američke serije “Kojak”, s nezaboravnim Tellyjem Savalasom u naslovnoj ulozi.

Kojak

Kojak je utjelovljenje njujorškog policajca: poznaje život na ulici, grub je, ali i brižan. Lukavo skraćuje put kroz papirologiju da bi prodro u srž slučaja i otkrio krivca. Zbog priča, akcije i realističnih likova “Kojak” je snažna drama brza ritma. Telly Savalas ostvario je svoju najveću ulogu kao poručnik Theo Kojak. Za uvjerljivo odglumljenu ulogu dobio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, Zlatni globus za najboljeg televizijskog glumca u seriji i nagradu People’s Choice za najdražeg glumca. I serija Kojak dobila je nagrade Zlatni globus i Emmy. Wall Street Journal 11. travnja 1978. proglasio je seriju Kojak najboljom u povijesti televizije. Serija je već u prvoj sezoni stekla naklonost kritike i publike postižući iznimnu gledanost. Uspjehu su uvelike pridonijeli realistični likovi i situacije, kao i Burton Armus, njujorški detektiv, koji je bio savjetnik. Kvaliteta produkcije priskrbila je Kojaku svjetsku slavu. U 118 nastavaka serije gostovale su mnoge zvijezde.

Kojak

Uz Tellyja Savalasa u ulozi iskusnog policajca poručnika Thea Kojaka u četvrtoj sezoni (HTV3, od 10. siječnja u 18 sati) u ostalim ulogama gledamo Dana Frazera kao kapetana McNeila, Kevina Dobsona kao detektiva Crockera i Georgea Savalasa kao detektiva Stavrosa. Velik dio serije snimljen je na lokacijama u New Yorku. Od stanova u neboderima East Sidea do ruševnih skladišta, od njujorške luke do vjetrovitih pista zračne luke Kennedy, od zgrade Ujedinjenih naroda do drvoreda u Greenwich Villageu Kojak i njegovi ljudi bore se protiv zločina u ambijentu Manhattana.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.