Boran aga postaje veliki Osvajač

Šarmantnog Mehmeta iz “Sile” publika će moći gledati i kao Mehmeda II Osvajača.

Boran aga

Naočiti glumac Mehmet Akif Alakurt, kojeg je publika upoznala kao zanosnog Boran agu u turskoj seriji “Sila”, načelno se dogovorio oko lika sultana Mehmeda Osvajača s producentima serije “Fatih Sultan”. Prethodno odgođeno snimanje ove serije ponovno je nastavljeno 2013. godine, a prema pisanju časopisa Milliyet Televizyon glavnu ulogu dobio u je pravo Mehmet Akif Alakurt. Dogovor je isprva sklopljen s Devrimom Evinom koji je u filmu “Fetih 1453” glumio Osvajača, ali je, primivši mnogo kritika gledatelja, odustao od projekta.

Mehmed II, poznatiji po nadimku El Fatih (Osvajač), osmanski je sultan rođen u Edirneu, tadašnjem glavnom gradu Osmanske države u 15. stoljeću. Već u mladim danima bio je jako načitan te pričao nekoliko svjetskih jezika. Bio je veliki osvajač te se u turskoj drži za nacionalnog heroja. Ahdanama, koju je po osvajanju Bosne izdao u taboru Milodraž kod Fojnice, čuva se još i danas te se smatra jednim od najstarijih pisanih dokume6nata o ljudskim pravima. Čini se kako će ovaj glumac i model, nakon uloge u “Sili”, utjeloviti nacionalnog heroja i veliku povijesnu ličnost svoje zemlje.

Boran aga i Sila

Ovaj tjedan novih uzbuđenja u seriji “Sila” neće nedostajati te će Boran aga konzumirati brak sa Silom. Prelijepa junakinja tada će postati aginica u svakom smislu. Ujedno, Sila će saznati kako je nakon smrti svojih posvojitelja naslijedila milijune.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.