Scott i Bailey

Uzbudljiva britanska detektivska serija nagrađivane scenaristice Sally Wainwright istražuje osobni život i karijeru dviju detektivki – od 26. siječnja u 22:25 na HTV 1.

Scott i Bailey

Detektivka Rachel Bailey praktična je i glasna neudana tridesetogodišnjakinja sklona polemici. Bailey je marljiva i predana detektivka. Bila je u vezi s odvjetnikom Nickom dok je on nije ostavio zbog supruge za koju Rachel nije znala.

Detektivka Janet Scott je pak diplomatska i intelektualna četrdesetogodišnjakinja, a pritom je i supruga te majka dviju tinejdžerica. Imala je čvrste razloge za ulazak u detektivski posao – u djetinjstvu su joj ubili prijateljicu i taj zločin nikad nije riješen.

Obje detektivke rade u uglednoj ekipi za ubojstva manchesterske policije te su, unatoč očitim međusobnim razlikama, razvile čvrsto prijateljstvo zbog činjenice da se vrlo često nađu zajedno u teškim situacijama.

Pratimo kako se Rachel i Janet suočavaju s teškim zločinom, koji je i izazovan i psihički zahtjevan, te kako se nose sa svojim zamršenim privatnim životom. Je li Cathy uistinu preboljela prekid s Nickom i hoće li Janet naći odgovore koje traži dok istražuje ubojstvo prijateljice?

Koautorice serije su Sally Wainwright i bivša inspektorica Diane Taylor, koja je nekoć radila u ekipi za teške zločine manchesterske policije, zbog čega je “Scott & Bailey” iskrena, snažna i zabavna kriminalistička serija.

U prvoj epizodi, detektivka Rachel Bailey iz manchesterske policije ljutita je jer ju je oženjeni ljubavnik, odvjetnik Nick Savage, nogirao. Pridružuje se kolegici Janet Scott u ekipi za teške zločine te istražuje ubojstvo trudne mlade Turkinje Emel Yilmatz zamaskirano u samoubojstvo. Detektivke ubrzo saznaju da ju je ubila ljubavnica njezina muža. Janet se obraća stari prijatelj Geoff i moli je da ponovno otvori slučaj koji je stavljen na čekanje, a koji se tiče njezine školske prijateljice Veronice. Strahujući od vlastite proslave godišnjice braka, ona se baca na taj slučaj i počinje vjerovati da je Veronicu ubio serijski ubojica.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.