CSI: New York – osma sezona

Popularni istražitelji njujorške ekipe CSI-a s nama su u novoj, osmoj sezoni punoj zanimljivih slučajeva i neočekivanih istraga – od 17. siječnja četvrtkom u 22:20 i 23:10 na RTL TV.

CSI NY 8

U flashbacku prve epizode upoznajemo po prvi put Macovu ženu Claire i Maca kakvog dosad nismo vidjeli. Trenuci ljubavi i sreće, koju je osjećao kada je bio s njom, i gubitak voljene supruge, koji ga je zauvijek promijenio, uvest će na nas u premijernu osmu sezonu. Prošlo je deset godina od terorističkog napada na nebodere njujorškog Svjetskog trgovačkog centra. Mac se prisjeća dana kada je izgubio suprugu Claire, koja je pomagala u izvlačenju ljudi nakon što se srušio sjeverni toranj. Sid i Hawkes radili su u privremenoj postavljenoj bolnici na otvorenom pomažući ranjenima. Među onima koji su bezrezervno krenuli u pomoć nalazio se i Mac koji je u mobilnu bolnicu na rukama donio vatrogasca kojemu, na žalost, nije bilo pomoći. U atmosferi prisjećanja na taj dan CSI tim se trudi razotkriti novi slučaj. Sean Petersen je ubijen nakon pljačke u baru u kojem je radio kao zaštitar. Dvojica razbojnika ukrala su sav novac i mobitele prisutnih, a Seana hicem iz pištolja smaknuli na ulazu.

Ideja za snimanje epizode o 11. rujnu potekla je od Garyja Sinisea koji je pristupio izvršnom producentu Zachu Reiteru, koji je opet ideju prenio scenaristima koji su željeli napisati epizodu vezanu za brooklynski Wall of Remembrance – memorijal napravljen za prvih 416 osoba vatrogasaca, policajca i drugih službenika koji su se prvi odazvali pozivu u pomoć. Wall of Remembrance bio je u izgradnji kada je ponestalo novca, a Gary Sinise i njegov glazbeni bend L. Da Band pomogli su da se skupi i ostatak sredstava.

Lik detektivke Jo Danville (Sela Ward), koju smo upoznali u prošloj sezoni, upoznat ćemo još bolje, pa tako ćemo doznati razloge zbog kojih je napustila Washington te odlučila nastaviti karijeru u New Yorku. Slučaj silovatelja, koji je oslobođen optužbo jer Jo odbila razotkriti određene informacije, odveo ju je u New York, no osjećaj tuge i osude nikada nije ostavila za sebe.

Detektiv Danny Messer (Carmine Giovanazzo) doživio je promaknuće. Promjene tj. napredak u karijeri u privatnom život detektiva ovisit će između ostalog o detektivki Lindsay Messer (Anna Belknap), njegovoj sadašnjoj partnerici privatnom životu i bivšoj kolegici. No nova Dannyjeva lijepa mlada partnerica Lauren Cooper (Jeananne Goossen) uzrokovat će prilično uzbuđenja u njegovom životu i onome CSI ekipe.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.