Spartak: Krv i pijesak – necenzurirana verzija na OYO

Rijetko koja serija privuče toliko pažnju, no povijesni seks spektakl već je uzbudio gledatelje diljem svijeta!

Spartak Krv i pijesak

OYO predstavlja seriju koja pomiče granice TV produkcije. Rimljani su ga izdali. Otjeran je u roblje. Ponovno se rađa kao Gladijator. Priča o najzloglasnijem buntovniku Republike oživljena je u ovoj seriji punoj eksplicitnih scena. Otrgnut od domovine i voljene žene, Spartak je osuđen na okrutan svijet arene. Kako bi preživio, morat će postati više od običnog muškaraca. Više od gladijatora. Mora postati legendom. Potpuno drugačija vizija drevne priče o čovjeku koji se bori za slobodu, čast i svoju ženu u seriji “Spartak: Krv i pijesak”.

“Spartak” je priča o muškarcu i njegovoj ljubavi, izgubljenoj ljubavi, njegovom srcu, njegovoj potrazi za izgubljenim. Ipak, kad napokon ostvari najveći uspjeh, osjeća unutarnju prazninu i zapravo dotiče najnižu točku u svojem životu.

Serija obiluje eksplicitnim scenama te predstavlja potpuno drugačiju viziju drevne priče o Spartaku. Riječ je o hrabrom i senzualnom novom prikazu epskih vremena. Uzbudljive i napete akcijske scene prikazane u inovativnom stripovskom stilu (stilu “300” i “Sin Cityja”) u kombinaciji sa sofisticiranom i seksi dramom te zamršenim političkim spletkama. Serija je u cijelosti snimljena u studijima na Novom Zelandu, a glumačku ekipu predvodi pokojni glumac Andy Whitfield, Velšanin koji je u proteklih deset godina živio u Australiji.

Spartak (Andy Whitfield) je tračanski ratnik koji pada u rimsko zarobljeništvo, nakon čega kao rob prolazi obuku za gladijatore u školi čiji su vlasnici Bacijat (John Hannah) i njegova žena Lukrecija (Lucy Lawless). Prisiljavaju ga da se svakodnevno bori za život protiv ubojitih neprijatelja. Suprotno svim očekivanjima, Spartakovi buntovnički instinkti, velika ljubav prema ženi Suri (Erin Cummings) i nenadmašive boračke vještine osiguravaju mu pobjedu u nizu nemogućih okršaja.

Suočen s financijskom propašću, Bacijat prepoznaje u Spartakovom borbenom duhu koji oduševljava mase način da udovolji svojoj obožavanoj ženi Lukreciji i povrati njihov društveni ugled. U međuvremenu, Lukrecija kuje vlastite planove, nastojeći zadobiti naklonost Ilitije (Viva Bianca), kćeri bogatog senatora koja je udana za Spartakovog vječnog neprijatelja, legata Klaudija Glabera (Craig Parker). Usto seksualno iskorištava Kriksa (Manu Bennett), dragocjenog gladijatorskog prvaka u vlasništvu njezinog supruga. Spartak mora proći surovu obuku pod legendarnim gladijatorom Učiteljem (Peter Mensah), okružen bezobzirnim i ambicioznim Kriksom i skupinom grubijana, među kojima su Bacijatov osobni tjelohranitelj i ubojica Barka (Antonio Te Maioha), kladioničar i majstor za sve Ašur (Nick E. Tarabay) i Varon (Jai Courtney), koji se prodao u ropstvo kako bi otplatio kockarske dugove i postaje Spartakov jedini prijatelj.

Andy Whitfield

O GLAVNOM GLUMCU – preminulom Andyju Whitfieldu

– “To je moja uloga snova – borbe, sandale, krv, legenda” — izjavio je pokojni Andy Whitfield o svojoj posljednjoj ulozi u životu. Kako je ovaj Velšanin bio savršen za ulogu Spartaka svjedoči i izvršni producent serije: “Bilo je još dvoje ili troje ljudi za koje smo mislili da su jako dobri, ali Andy je zaista zablistao u toj ulozi. U njemu sam uvijek mogao prepoznati ljudskost, ljudskost skrivenu iza njegovog pogleda. Mislili smo da je on netko koga će cure obožavati, što se pokazalo točnim. U svakoj sceni daje 100 posto od sebe.”

Andy je rođen 1971. godine u Walesu. Ostavio je iza sebe ženu Vashti i dvoje djece. Diplomirao je kao inženjer te je radio kao građevinski inspektor i model. U ožujku 2010. Whitfieldu je dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom te je odmah započeo liječenje na Novom Zelandu. Ovo je odgodilo snimanje druge sezone serije. Dok je čekala njegov oporavak, produkcija je proizvela šest epizoda pod nazivom “Spartak: Bogovi Arene”, a Whitfield je posudio svoj glas. U lipnju 2010. glumac se navodno izliječio od raka, ali je rutinskim liječničkim pregledom tri mjeseca poslije otkriveno da se stanje pogoršalo te je bio primoran odustati od uloge. Produkcija ga je zamijenila australskim glumcem Liamom McIntyreom. Andy Whitfield je preminuo 11. rujna 2011., nakon 18 mjeseci borbe s bolesti, u dobi od 39 godina. Ovom glumcu posvećena je prva epizoda serije,naime na kraju odjavne špice stavljena je njegova fotografija na kojoj je napisano “Naš najveći junak”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.