Ekipa Provjerenog razotkrila lanac prevara na Internetu

Nakon priloga krenuo val prijava, policija otvorila istragu

Domagoj Mikić

Snimka koju su gledatelji Provjerenog mogli vidjeti u emisiji 24. siječnja, u kojoj je 43-godišnji Ivica Martić tražio reportera 20.000 kuna za intervju u kojem bi mu otkrio sve tajne prevara putem internetskih oglasa, nije samo naišla na veliki odjek, već je dala i rezultate. Očito je ohrabrila gledatelje jer je nakon emisije Državnom inspektoratu Martića prijavilo 11 gledatelja. Među prevarenima je i 47-godišnjak iz Siska koji je s Martićem dogovorio zamjenu tableta za iPhone. “Siščanin je svoj tablet poštom poslao 43-godišnjaku koji ga je primio i zadržao, no nije ispoštovao prethodni dogovor te oštećenom nije poslao iPhone” — stoji u priopćenju PU osječko-baranjske. Nad njim je provedena kriminalistička istraga, a tablet je vraćen oštećenom Siščaninu.

Martića je snimio Domagoj Mikić, novi član redakcije Provjerenog koji se ekipi najuspješnijeg hrvatskog informativnog magazina priključio u prosincu. Već u svom prvom prilogu za Provjereno iskoristio je priliku da se izbori za prava djece u Kloštar Ivaniću. Tada je snimio načelnika ove općine kako igra stolni tenis u prostoriji koju je odbio predati vrtiću, iako su djeca tu prostoriju dobila na korištenje. Nakon emitiranja priloga načelnik je prostoriju ipak predao vrtiću, a Mikić se tako pokazao kao odličan izbor za redakciju koja je svojim odabirom tema i načinom njihove obrade osvojila naklonost gledatelja i pokazala kako na njih mogu računati u borbi protiv nepravde i inzistiranju na promjenama u društvu.

Nastavak priče o internetskim prevarama gledatelji će moći vidjeti večeras u Provjerenom, a osim uputa što napraviti za slučaj da naručena roba nikad ne stigne na kućnu adresu ili dođe oštećena, doznat ćemo i što su poduzeli vlasnici portala za oglase kako bi zaštitili kupce.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.