Lovci na natprirodno – peta sezona

Uzbudljivo i strašno putovanje braće Winchester nastavlja se u petoj sezoni serije “Lovci na natprirodno” – od 26. veljače u 23:45 na HTV 2.

Lovci na natprirodno

Prije dvadeset i šest godina Sam Winchester (Jared Padalecki) i Dean Winchester (Jensen Ackles) zbog tajanstvene i demonske natprirodne sile ostali su bez majke. Otac John (Jeffrey Dean Morgan) odgojio ih je kao vojnike. Naučio ih je sve o paranormalnom zlu koje postoji u mračnim zakucima i na zabačenim cestama Amerike… i naučio ih je kako da ga ubiju.

Sam i Dean život provode na cesti, krstareći američkim autocestama u svojoj Chevy Impali iz 1967., boreći se protiv natprirodnih prijetnji i tražeći demona koji im je ubio majku. Zajedno s ocem našli su demona. U žestokoj bitci napokon su ga ubili, ali cijena je bila strašna. Njihov je otac izgubio život. Zatim je i Sam ubijen u borbi. Dean ne može živjeti bez brata te se maksimalno žrtvuje. Prizove demona s raskrižja, koji sklapa ugovore, i zamijeni svoju dušu za bratovu. Ugovor Sama oživi – ali Dean ima još samo godinu dana života. Na kraju te godine Deana su odvukli u pakao.

U prošloj sezoni Dean se šokantno vraća iz groba – iz pakla ga je izvukao anđeo Castiel (Misha Collins). Sam i Dean otkrili su da su Deana u paklu prevarom naveli da slomi prvi od šezdeset i šest Luciferovih pečata – pečata koji samoga vraga drže zatvorenog u kavezu u paklu. Žestoka vojska anđela borila se da spriječi moćnu demonicu Lilith da slomi ostale pečate i oslobodi Lucifera. Tijekom godine, dok su se pečati slamali, Sam je surađivao s dvostrukom agenticom demonicom Ruby da bi postao dovoljno snažan da ubije Lilith – pijući sve veće količine Rubyne krvi. Samove su se natprirodne sposobnosti svladavanja demona pojačale, ali i postao je ovisan o krvi – a njegov se odnos s Deanom narušio do točke pucanja. Na kraju je Sam prekinuo veze s Deanom i s Ruby otišao ubiti Lilith. Uspio je – i tek je tada otkrio da Ruby cijelo vrijeme tajno radi za demone. Rubyn je zadatak bio navesti Sama da ubije Lilith – zato što je Lilithina smrt bila posljednji pečat. S njezinom propasti otvorio se Luciferov kavez. Iako su se Sam i Dean ponovo udružli i zajedno ubili Ruby, nisu uspjeli zaustaviti ono što je Sam pokrenuo.

Sada je Lucifer slobodan. Apokalipsa je počela. Anđeli s tajnim ciljevima pritišću Deana da zauzme svoje posebno mjesto u spektakularnoj bici u kojoj će ubiti Lucifera i zavladat će raj – u bici u kojoj će sigurno poginuti milijuni ljudi. Dean odbija pomoći ako je cijena toliko ljudskih života. I tako u sve većem nebeskom nasilju, uz prirodne katastrofe prorečene u Knjizi otkrivenja i uza sve veće ljudske žrtve, Sam i Dean traže način kako da učine nemoguće: kako da ubiju vraga. Njihov je jedini saveznik Castiel, sada posrnuo i bjegunac kojeg traži nebeska vojska. Po putu se suočavaju s natprirodnim prijetnjama koje se pojavljuju u cijeloj seriji – demonima, vampirima, ukletim predmetima, zlim bogovima, napaćenim duhovima – kao i s autom u kojem je poginuo James Dean, s duhovima Lincolna, Gandhija i Jerryja Garcije, s krvožednim bićem u obliku Paris Hilton… i opakom, neobrijanom Zubić Vilom dvometrašicom, koja ljudima želi pokrasti sve zube. Antikrista da i ne spominjemo.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.