Borgen – sjedište moći: druga sezona

Dvorac može nekoga zatočiti i odvojiti, ali i štititi. Dvorac je simbol moći. Druga sezona od 28. veljače u 21:55 na HTV 3.

Borgen sjedište moći

Borgen – sjedište moći” priča je o dvorcu u koji je smješten parlament. To je mali, zatvoreni svemir sa svojim zakonima i nepisanim pravilima.

U seriji pratimo prvu dansku premijerku Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen); njezina ciničnog spin-doktora Kaspera Juula (Pilou Asbaek), te ambicioznu i idealističku televizijsku novinarku Katrine Fnsmark (Birgitte Hjort Sorensen). Njihovi se životi isprepleću na zamršen način, a svi troje bore se s različitim izazovima u privatnom životu i karijeri. Birgitte Nyborg obnaša dužnost danske premijerke već dvije godine, no cijenu karijere platio je njezin privatni život. Prisiljena je balansirati posao premijerke sa životom razvedene žene i samohrane majke. Nižući političke uspjehe zadobila je poštovanje kako političkih saveznika tako i protivnika, no među strankama rastu napetosti. Sudjelovanje Danske u međunarodnim vojnim misijama i neka domaća politička pitanja posijala su razdor u parlamentu, zbog čega Birgitte mora praviti sve veće kompromise. Pritisak sve više raste, a ona dolazi u dvojbu može li zadržati mjesto premijerke i pritom sačuvati vlastiti integritet.

U drugoj sezoni Katrine Fnsmark novinarska je zvijezda dnevnih novina Ekspres, gdje glavni urednik Michael Laugesen (Peter Mygind) na kušnju stavlja njezin novinarski moral i etiku. Katrine se sprijateljuje s novinarskom suparnicom i bivšom kolegicom s televizije Hanne Holm (Benedikte Hansen).

Kasper Juul i dalje radi kao spin-doktor Birgitte Nyborg. U privatnom životu bori se sa svojim demonima i trudi se ne ugroziti vezu s novom djevojkom Lotte (Rikke Lylloff).

Jedna misao o “Borgen – sjedište moći: druga sezona”

  1. Borgen, većeras, 15-07-2013 g. sločajno sam počeo gledat taj film neznajući o čemu je riječ, kad ono serija koja mi se čini prilično intrigantna, ali kako naći početak tako da znam ima li smisla-potrebe nastavit pratit događaje u toj seriji

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.