Berguzar Korel i Nur Fettahoglu u reklami protiv nasilja

Supruga Halita Ergenca, Berguzar Korel iz “1001 noći”, sudjelovala je u kampanji protiv nasilja zajedno s glumicom Nur Fettahoglu (Mahidevran iz “Sulejmana Veličanstvenog”).

Nasilje nad ženama

Najveća turska udruga koja se bori protiv nasilja nad ženama okupila je brojne poznate turske ličnosti u svojoj novoj kampanji pokrenutoj prošlog petka povodom Dana žena, a kojom se u javnosti željela probuditi svijest o jednom velikom problemu današnjice. Sukladno nazivu projekta “Osam žena / osam života”, osam poznatih turskih glumica, među kojima su bile i Hrvatima znane Berguzar Korel (“1001 noć”) i Nur Fettahouglu (“Sulejman Veličanstveni”) pozirale su fotografu Mehmetu Turgutu s unakaženim licima punih masnica i ogrebotina, baš kao što su imale stvarne žene koje su izgubile živote zbog nasilja.

Reklamna kampanja o borbi protiv nasilja nad ženama, snimljena uz potporu Ministarstva obitelji i socijalne politike, nedavno je izašla u javnost, i to prvenstveno kao televizijska reklama. Iako su dosad glumile svakojake likove u serijama, Berguzar i Nur su bile itekako pogođene ovim projektom, pogotovo jer su u reklamnom spotu glumile žene koje su u stvarnom životu bile fizički i psihički maltretirane. Berguzar Korel je fotografu pozirala s kratkom perikom i lažnim modricama u sjećanje na Melek Karaaslan, djevojku koju je vlastiti otac tri mjeseca držao zaključanu u toaletu jer je odbila udati se za čovjeka kojeg joj je on odabrao. Berguzar je previše emotivno doživjela cijelu preobrazbu i fotografiranje s unakaženim licem zbog čega je dio snimanja odradila u suzama…

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.