Glumci iz “Sulejmana” najveće zvijezde turske javne scene

Već se treću godinu ne miču s prvog mjesta liste najutjecajnijih osoba iz javnog života – budno oko javnosti prati ih gdjegod pošli, štogod učinili, kojigod projekt ili proizvod pohvalili!

Mustafa First City

Iako su i prije imali status poznatih, glumci iz hit serije „Sulejman Veličanstven“, koja se svakog tjedna od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat emitira na RTL Televiziji, s ponosom mogu nositi titulu neprikosnovenih zvijezda turske javne scene. S obzirom da svaki treći Turčin srijedom prati „Sulejmana“, ne čudi što su glumci ove najskuplje serije u turskoj povijesti sve angažiraniji u reklamnim kampanjama brojnih renomiranih kompanija. Meryem Uzerli, Nur Fettahoglu, Selma Ergec, Mehmet Gunsur, Burak Ozcivit i drugi glumci rado su viđeni u televizijskim i novinskim reklamama, kao i na jumbo plakatima diljem zemlje u kojima hvale proizvode brojnih kozmetičkih kuća za njegu tijela i kose, kućanske aparate ili gume za žvakanje. Zahvaljujući činjenici da se ista serija emitira u više od 55 zemalja diljem svijeta, glumci su sve popularniji i izvan matične Turske. Tako je Halit Ergenc prošle godine postao zaštitno lice najnovijeg parfema Gulnare Karimove, kćerke uzbekistanskog diktatora, nazvanog ‘Victorious’, a podržao je i Chevroletovu kampanju novog automobila posuđujući glas u televizijskoj reklami.

Osim honorara u brojnim reklamnim kampanjama, glumci iz „Sulejmana“ zarađuju dodatni prihod i od sudjelovanja na brojnim događanjima, manifestacijama, priredbama, pa čak i koncertima gdje su u većini slučajeva angažirani kao voditelji ili prezenteri. Za dolazak na svečani događaj, pojavljivanje na promocijama parfema, kozmetičkih salona ili automobila Meryem Uzerli, Halit Ergenc i ostali kolege osigurali su si pozamašan honorar – za samo jedan sat svoje prisutnosti dobivaju i do 100 tisuća dolara!

Turski mediji budnim očima prate svaki njihov korak koji učine izvan seta, dok ih paparazzi slijede čim izađu iz kuće, nadajući se da će doći do novih bombastičnih otkrića u njihovim privatnim životima.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.