Tko je trovao Sulejmana?

Nalazi li se potencijalni ubojica još uvijek na dvoru? Je li član sultanove obitelji? Sva su nagađanja moguća…

Sulejman otrovan

Liječnička dijagnoza lošeg sultanovog zdravlja zgrozi dvorane – Sulejman je mjesecima bio izložen otrovu koji ga je s vremenom oslabio! Tko se usudio to učiniti osmanskom vladaru?

Dvorane iznenadi liječnička dijagnoza sultanove iznenadne slabosti – trovanje! Članove dinastije sablazni mišljenje Jahja-efendije kako je njegov brat Sulejman mjesecima bio izložen otrovu koji su mu stavljali u hranu i piće. Sve se čini kako je trovač bio vrlo blizak sultanu… Hurem je uvjerena da je otrov zapravo bio namijenjen Mehmetu, zbog čega zabrani sinu odlazak u pokrajinu. Kako bi dokazala Ibrahimovu umiješanost, sultanova supruga naredi Ajaz-paši provođenje detaljne istrage o posljednjem napadu na sultana. No to se neće svidjeti velikom veziru…

U međuvremenu se Sulejman iznenada budi. Iako okružen svojim najmilijima koji su danonoćno molili za njegov oporavak, sultan je vrlo odbojan prema Ibrahimu i odbija razgovarati s njim. Jedina utjeha su mu Hurem i djeca u koje nikada neće sumnjati… Neutješna Nigar moli Hatidže da joj dozvoli viđati kćer, a Rustem-aga nagovara Ajaz-pašu da sam zatraži dopuštenje sultana o početku istrage u posljednjem incidentu.

Ima li sultan razloga za nepovjerenje u Ibrahim-pašu? Odgovor ćete doznati u novoj epizodi “Sulejmana Veličanstvenog”- večeras, u srijedu 13. ožujka u 21 sat na RTL Televiziji!

Jedna misao o “Tko je trovao Sulejmana?”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.