Ibrahim preživi Hureminu zasjedu

Odbivši sporazum s Hurem, Ibrahim-paša ponovo se nađe u njezinoj nemilosti!

Ibrahim

Sultanova supruga odlučila je upotrijebiti nadmoć, silu i znanje baratanja mačem kako bi dokrajčila svog najgoreg neprijatelja!

Iako je optužila Ibrahim-pašu da je izdao sultana, Hurem mu ponudi sporazum – predloži mu da vrati pečat, odustane od svih dužnosti i svojevoljno napusti dvor, a ona će mu se zauzvrat smilovati i ostaviti na životu. Ibrahim-paša i to odbije, zbog čega ga ona ostavi u nemilosti nepoznatih plaćenika čija je zadaća dokrajčiti velikog vezira! Međutim, iako teško ranjen, Ibrahim se iz Huremine zasjede izvuče živ…

Mahidevran je uvjerena da je Tašlidžali Huremin doušnik. Kako bi maknuo sumnju sa sebe, Tašlidžali joj prizna da pismo koje je netom spalio pripada Mihrimah, kćeri sultanije Hurem s kojom se u posljednje vrijeme sve češće viđa. Mustafa naredi da se Diana baci u tamnicu zbog sumnje za izdaju i špijunažu, a slabo zdravstveno stanje Mehmetove miljenice zabrinjava Mihrimah.

Rat između Hurem i Ibrahima postane još otvoreniji i nemilosrdniji. Iako je preživio Hureminu zasjedu, veliki vezir je postao ranjiviji nego ikad prije. No pitanje je što će Sulejman reći na sve to? Ne propustite pogledati novu epizodu „Sulejmana Veličanstvenog“, večeras (ponedjeljak, 18. ožujka) u 21 sat na RTL Televiziji!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.