Mentalist – peta sezona

Patrick Jane, poznatiji kao Mentalist, i ovu sezonu igra lovice sa svojim zakletim neprijateljem Red Johnom, no uloge se mijenjaju i postavlja se pitanje – tko je sada lovac, a tko lovina?

Mentalist

Glavni protagonist serije, šarmantni Patrick Jane vraća se na male ekrane. Istražitelj koji u rješavanju zločina koristi visoko razvijene vještine primjećivanja, zaključivanja i umne manipulacije (mentalizam) kako bi pomogao Kalifornijskom istražnom birou (CBI) pri rješavanju složenih kriminalističkih istraga u petoj sezoni bliži se svom zakletom neprijatelju Redu Johnu. Iako je ozloglašen zbog prošlosti, kao bivši medij koji priznaje lažiranje svojih ‘paranormalnih sposobnosti’, i zbog izbjegavanja protokola, Jane je zbog svoje uloge u rješavanju niza teških kriminalističkih slučajeva uvelike cijenjen od strane svojih kolega agenata.

Lov na nedostižnog serijskog ubojicu eskalira u petoj sezoni. Godinama je Patrick Jane strpljivo pratio ponašanje svog neprijatelja i igrao se lovice s Redom Johnom. Pomoću svoje izoštrene vještine promatranja i psihološke manipulacije, u novim epizodama koje će se emitirati na RTL Televiziji uloge se mijenjaju i postavlja se pitanje tko je sada lovac, a tko lovina? Mentalist je uspješno pomagao kalifornijskom Istražnom birou u rješavanju najtežih djela od državne važnosti, no sada osjeća kako mu je Red John bliži nego ikad. Patrick je uvjeren kako on, u stvari, može biti netko unutar Istražnog biroa Kalifornije. U novoj sezoni manipulator ljudskog uma spava na jedno oko.

Kritičari su seriju nazvali modernom verzijom Sherlocka Holmesa jer glavni lik rješava najsloženije zločine bez razvijenih naučnih metoda kojima se trenutno koriste mnogobrojne krimi-serije. Umjesto forenzičkih metoda, u seriji je prisutna klasična detektivska istraga koju usmjerava predosjećaj, a svaki slučaj riješen je kompleksno i uvjerljivo.

Peta sezona Mentalista krenula je u Americi s emitiranjem 30. rujna prošle godine. Nove epizode popularnog istražitelja gledatelji mogu pratiti na RTL Televiziji već ove srijede u dvostrukoj epizodi, 27. ožujka od 22:30 sati!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.