Lovci na natprirodno – šesta sezona

Uzbudljivo i strašno putovanje braće Winchester nastavlja se u 6. sezoni serije “Supernatural” – od 4. travnja u 23:45 na HTV 2.

Lovci na natprirodno

Prije dvadeset i sedam godina Sam Winchester i Dean Winchester zbog tajanstvene su i demonske natprirodne sile ostali bez majke. Otac John odgojio ih je kao vojnike. Naučio ih je sve o paranormalnom zlu koje postoji u mračnim zakutcima i na zabačenim cestama Amerike… i naučio ih je kako da ga ubiju.

Sam i Dean život provode na cesti, krstareći američkim autocestama u svojoj Chevy Impali iz 1967., boreći se protiv raznoraznih natprirodnih prijetnji. Tijekom godina, poslije desetaka krvavih pustolovina, naposljetku dolaze do svoje mračne sudbine. Sam i Dean doznaju da prema proročanstvu trebaju biti važni sudionici apokalipse. Da, biblijske apokalipse – anđeli, demoni i sve što ide uz to. Dean bi trebao biti ljudski posrednik arhanđela Mihaela, Sam bi trebao biti posrednik za Lucifera, glavom i bradom. I trebaju se sukobiti u konačnom obračunu. Brat protiv brata, na život i smrt.
I tako su Sam i Dean većinu prošle godine proveli u borbi protiv raja i pakla, u nastojanju da izbjegnu tu groznu sudbu. Uz pomoć svojih prijatelja – Bobbyja, koji im je poput oca, i posrnulog anđela Castiela – uspijevaju poraziti i Mihaela i Lucifera; uspiju poraziti samu sudbinu.

No cijena je strašna. Jer Sam se žrtvovao… zatočen je u paklenoj jami u koju su bili bačeni Mihael i Lucifer. A Dean, slomljena srca i sam, morao je iz komadića opet izgraditi svoj život. Skrasio se, pun nemira, sa ženom – starom ljubavi Lisom. Pokušava živjeti bez Sama, koji je davno nestao – ili možda nije?

Prošla je godina dana. I iako vrijeme ne može zaliječiti sve rane, katkad može ublažiti bol. A Dean se nalazi u jednoj od najčudnijih situacija koje je ikada doživio (a bome je doživio čudne stvari): u mirnom predgrađu. U vrlo različitim ulogama: kao civil, kao građevinski radnik, kao uzoran Lisin partner, kao zamjenski otac njezinoga sina Bena. Dok ga prošlost neizbježno ne sustigne – u liku Sama. Tajanstveno se oslobodio iz kaveza u paklu.

I Sam treba brata da bi nastavio borbu – zato što se nova prijetnja budi u mračnim kutcima i zabitima Amerike. Ovaj put to nisu demoni ili anđeli – već čudovišta. Vampiri. Vukodlaci. Džini. I još tisuću nakaza. Sve ih je više. Ne ponašaju se uobičajeno. I za sobom ostavljaju vrlo gust krvavi trag.

Ali Sam nije sam. Deana upoznaje sa svijetom – obitelji – za koji nije ni znao. Obitelj Campbell. Obitelj njegove majke – vodi ih nitko drugi nego njihov djed Samuel. Oni su loza lovaca koja se proteže sve do krvavoga nastanka njihove zemlje – rezali su glave vampirima još na Mayfloweru. I žele da Sam i Dean nastave obiteljsku tradiciju.

Iako rastrgan između odanosti svomu rodu i svojoj zamjenskoj obitelji, Dean je i dalje u srcu borac; zato, jasno, opet u ruke uzima oružje. Kreće na put sa Samom. Nema više Biblije, nema više proročanstava; pred njima je tek puno lova i ubijanja. Dok braća ne shvate da ništa nije kako se čini – ni sa sve većom plimom čudovišnih mesoždera, a bome niti s njima dvojicom…

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.