Bijeg

Bijeg na Doma TV

Kad ljubav ima stotinu zapreka jedini izbor ostaje bijeg – od 8. travnja u 19:05 svaki dan na Doma TV.

Bijeg

Turska dramska serija govori o tome kako su za ostvarenje najveće ljubavi potrebni sloboda izbora i velika žrtva. Prkoseći neumoljivoj tradiciji, kći turskih gastarbajtera Menekše i mladić iz Bosne Halil ostvarit će svoju ljubav.

Prelijepa Menekše (Sedef Avci) rođena je u Turskoj, ali živi u Berlinu i osjeća se kao prava Njemica. S druge strane njezina obitelj Doganturk potpuno je zatvorena i konzervativno okrutna. Iako njezin otac s godinama polagano popušta sa svojim terorom, njegov mlađi sin preuzima ulogu vođe obitelji. Menekšin mlađi brat Kadir (Caner Candarli) pokušava igrati očevu autoritarnu ulogu, dok je stariji brat Yusuf (Firat Tanis) potpuno drukčiji. Iako poštuje njihove običaje, Jusuf je veliki pristaša promjena. Hasan dogovori Menekšin brak s Mustafom (Hasan Kucukcetin), Kadirovim prijateljem iz vojske. Kad Menekše dozna za njegovu odluku o dogovorenom vjenčanju, doživljava šok. Unatoč nametnutoj sudbini Menekšino srce pripada Halilu (Kivanc Tatlitug) s kojim zajedno radi u slastičarnici. Halil uvijek pronalazi nove načine kako da ostane nasamo s lijepom Menekše. Njihova ljubav iz dana u dan sve više raste. No ipak dolazi dan kad se Menekše mora udati za Mustafu.

Menekše svoju tužnu sudbinu krije od Halila strahujući da mu se nešto ne bi dogodilo. Ipak Menekše popusti pritisku obitelji te se udaje, a kada Halil to dozna odluči spasiti svoju voljenu. Na prvu bračnu noć Menekše se pokuša oduprijeti Mustafi koji ju istuče. Unesrećenu i ispaćenu Menekše njena baka savjetuje da pobjegne u Istanbul i pronađe svoje rođake Baldži. Menekše se odluči na bijeg. Ispočetka obitelj Baldži ne zna ništa o stvarnoj situaciji. Menekše ispočetka slaže da je došla u Istanbul kako bi našla posao te krije od njih ono što se zapravo sve dogodilo.

Ipak, nakon nekog vremena Jusuf, Kadir i Mustafa pronalaze Menekše. Otac obitelji Baldži smatra kako je ispravno da im kaže gdje se ona nalazi. No čim Kadir uzme adresu, dolazi s oružjem i jedinom namjerom – da ubije svoju sestru koja je oblatila obitelj. Menekše ipak uspije spasiti Jusuf, ali umjesto ubojstva odluči primijeniti na njoj još jedan okrutni običaj. Djevojke koje su oblatile ime obitelji, a nisu ubijene, moraju se udati za muškarca s kojim se nitko ne želi vjenčati te ih pošalju u daleka sela u planinama. Menekše tako završi na osami kako bi postala ženom bolesnog muškarca. No nakon nekog vremena Halil joj na neočekivani način ulazi u trag. Baldži kaže Halilu sve što se dogodilo, a slijedeći tragove on je pronalazi. Pri susretu Halil i Menkše shvate kako ljubav koju gaje jedno prema drugom nije nimalo popustila. Zajedno bježe iz sela u planini, a kad Menekšina obitelj to dozna, odlučuje se za progon dvoje zaljubljenika. Sada više Menekše ne gine smrtna presuda…

Detaljnije o seriji Bijeg

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.