Gledatelji se lažno predstavljali kao novinari Provjerenog

Kad im ponestane snage za borbu s institucijama i tvrtkama, gledatelji se za svoja prava bore telefonskim pozivima – predstavljajući se kao novinari Provjerenog.

Provjereno featured

Osiguravajuće kuće i teleoperateri samo su neke od tvrtki koje su zaprimile pozive redakcije informativnog magazina Nove TV, „Provjereno“. Ili su barem tako mislile. Naime, s druge strane linije gledatelji su se lažno predstavili kao reporteri „Provjerenog“ kako bi se izborili za svoja prava.

– To su ljudi koji nemaju što izgubiti. Imaju problem, a navikli su gledati kako naše priče uvijek dovedu do rješenja – rekla je Ivana Paradžiković, urednica i voditeljica „Provjerenog“.

Podignuta optužnica protiv čovjeka kojeg su gledatelji optužili da ih kamatari, brza intervencija Ministarstva unutarnjih poslova i rješavanje problema smještaja azilanata u Kutini, posljednji su slučajevi čije je rješavanje ubrzao sam naziv emisije „Provjereno“. Svjesni toga, gledatelji su preuzeli stvar u svoje ruke i vlastite probleme krenuli rješavati telefonskim pozivima, lažno se predstavljajući kao novinari „Provjerenog“. Nekoliko tvrtki već je kontaktiralo Novu TV kako bi provjerili radi li se doista o članovima redakcije te doznali kako pozivi nisu stigli s Nove TV.

– Više nas takvi pozivi ne iznenađuju, i uvijek upozoravamo: naša redakcija ima pet novinara i samo oni kontaktiraju sve sugovornike koji su uključeni u temu koju pripremamo. Nakon telefonskog poziva, slijedi službeni upit koji naši novinari šalju sa svojih službenih mailova, i to je garancija da vas je doista kontaktirao član naše ekipe – upozorava Paradžiković.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.