Simpsoni – dvadeset i prva sezona

03.05.2013

Animirani, Serije, TV najave


Simpsoni su najdulje emitirana humoristična serija u televizijskoj povijesti, a gledatelje su odmah osvojili ismijavanjem i sebe i svega oko sebe. Nova sezona od 23. svibnja u 21:40 na HTV 2.

Simpsoni

Subverzivan humor i duhovitost ove serije ostavili su neizbrisiv trag na američkoj pop kulturi, a članovi te obitelji postali su televizijske ikone.

U 21. sezoni Homer postaje glavni glumac u cjelovečernjoj adaptaciji stripa pa angažira trenera za fitnes Lylea McCarthyja da ga dotjera u formu. Bart otkriva da u školi ima netko s boljim psinama i odlučuje ga nadmašiti. U redovitoj godišnjoj trilogiji Kućici strave (“Treehouse of Horror”) obitelj Simpson bori se protiv napada zombija, Bart i Lisa upetljaju se u plan umorstva, a Homerova krv postaje tajni sastojak Moeova novog piva.

Simpsoni, koje je kreirao karikaturist Matt Groening, prvi su se put pojavili 1987. kao serija kratkih filmova od 30 sekunda. Groening ih je proizveo za seriju The Tracey Ullman Show. Prvi takav film prikazan je 19. travnja 1987., u trećem tjednu prikazivanja ove prime time serije. Vrlo brzo Simpsoni dobivaju vlastitu seriju, s posebnom božićnom premijerom u trajanju od pola sata 17. prosinca 1989., a od 14. siječnja 1990. s redovitim prikazivanjem.

1. epizoda: HOMER THE WHOPPER
Budući da je izabran za film utemeljen na liku koji je stvorio Skupljač stripova (Comic Book Guy), Homer dobiva tijelo superjunaka.

,

About Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Antonio Horvat

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.