Da sam oblak (Bir Bulut Olsam)

17.05.2013

Sapunice


Glumačka krema Turske ujedinjena s potpisom jedne od najtalentiranijih filmašica te zemlje donosi strastvenu i opsesivnu priču ‘Da sam oblak’ od koje se ledi krv u žilama.

Da sam oblak

“Da sam oblak” donosi potpuno drugačiju priču. Priču o žrtvi i nesreće jedne plahe i krhke djevojke i opsesiji čovjeka čija ludost nema granica.

– “Moje ime je Narin, prije dvije godine su me povukli iz škole i udali za Mustafu Buluta. Moj muž Mustafa zlostavlja me zato što mu ne mogu biti prava žena. Traži da svakog jutra vodim i vraćam djecu iz škole preko minskog polja i samo čeka kad će neka od mina eksplodirati i ubiti me… Ali on ne zna da mene čuva Bog” — uvodne su riječi glavne junakinje serije Narin koja živi u pograničnom mjestu Guzeljurtu. Dok ondje život teče mirno, u najvećem i veličanstvenom konaku odvija se nezdrava i strastvena ljubav, a onima koji joj svjedoče ledi se krv u žilama. Načelnik općine, Aslan Bulut, i njegova obitelj žive po pravilima koja su sami odredili. Kad jednoga dana u grad dođe doktor i postane dio zajednice, tlo će se pod njihovim nogama zatresti, a nametnuti mir bit će narušen.

Dr. Serdar Batur (Engin Altan Düzyatan) već deset godina radi u problematičnim područjima kao dio zdravstvenog programa UN-a i naposljetku dolazi u pogranični gradić Guzeljurt, smješten na rubu miniranog područja. Specijalist kirurg dr. Serdar s jedne strane radi kao liječnik u regionalnom domu zdravlja, a s druge kao predstavnik Ujedinjenih naroda s grupom dobrovoljaca sastavljenom od civila radi na minskim poljima. Serdarova majka, gospođa Indži (Meral Okay), koja živi u Istanbulu, i njihovi obiteljski prijatelji dolaze u posjet u Guzeljurt kako bi vidjeli Serdara i na sigurnom mjestu sagradili školu. Istoga dana pozvani su na vjenčanje najstarijeg sina omiljenog i poštovanog načelnika općine Aslana Buluta (Ünal Gümüş). Svi zajedno odlaze na svadbu. Prava zbivanja i nepojmljiva tragedija počet će baš na toj svadbi, na koju su došli kako bi se zabavili.

Svadba koja je počela raskošno završava u policijskoj postaji. Nakon brojnih napetih događaja koji su se odvili na svadbi, Serdar će se naći u sukobu s mladoženjom, Ludim Mustafom (Engin Akyürek) i zateći se u samom srcu opsesivne i neuzvraćene ljubavi. Mustafin otac, g. Aslan, želi sina izliječiti od te bolesne ljubavi prema Narin i zaštititi Narin od Mustafe, pa odlučuje ponovno oženiti sina. Unatoč svim Mustafinim protivljenjima, oženi ga za lijepu i ambicioznu Asije (Aslıhan Gürbüz), daleku rođakinju koja živi u siromašnom selu. Par nevinih očiju koji svadbeni dan promatra s prozora nasuprot, plaha djevojka Narin (Melisa Sözen), prije dvije godine prisilno je udana za stričeva sina, Ludog Mustafu. Doživjela je puno okrutnosti, pokušala je pobjeći, ali nitko nije čuo njezine krikove. Što je Narin više bježala od Mustafe, Mustafina strast prema njoj pretvorila se u opsesiju i počeo je povremeno biti nasilan. Narin se pak pokorila sudbini, svaki dan razgovarala je s oblacima i Bogom i molila se. Sve dok se doktor Serdar, koji je došao izdaleka, nije našao oči u oči s njezinom dramom.

Od tog će trenutka Serdar i njegova majka, gđa Indži, raditi sve kako bi spasili Narin od mučenja koje ju okružuje. No Mustafa neće odustati od djevojke u koju je bolesno zaljubljen i sve oko sebe pretvoriti će u pakleni oganj. S druge strane započinje borba nove žene Asije za položaj u konaku. Asije će skovati plan da se riješi Narin, koju doživljava kao prijetnju, i zadrži muža Mustafu.

O LIKOVIMA

NARİN BULUT se rodila u Guzeljurtu (Lijepi jurt), koji više ne smatram lijepim. Prije nje, njezina majka je izgubila dva sina zbog bolesti. Kada se Narin rodila bila je mala i slaba. Majka ju je nazvala Narin što znači krhka. Otac joj je farmer, a majka je godinama prikovana za krevet.Nakon toga Narin tata se oženio s Fatmom koja je rodila dvoje djece. Narin su ispisali iz škole te je udali za stričeva sina Mustafu. Mustafu ju je otada svaki dan tukao. Kada bih pobjegla i vratila se svojima, oni bi je poslali natrag. Svi se oko Narin boje Ludog Mustafe. Ludi Mustafa svaki bi put dovukao Narin natrag u konak, a poslije ju je počeo vezati da ne bih pobjegla. Narin i dalje živi s Mustafom i strpljivo čeka dan kada će je izbaviti iz tog pakla.

MUSTAFA BULUT je sin sam Aslana Buluta. Majka mi je preminula kad sam se rodi, a odgojila ga je pomajka Durije. Imam troje braće. Jedan je od njih je Jašar, koji je u vojsci, a Jusuf i Ali su mali i idu u školu. Oduvijek su ga svi zvali Ludi Mustafa. Baka mu je govorila da je nesretnik. Brzo su ga poslali u vojsku, a kada bi tamo izgubio kontrolu slali bi ga doktoru. Nakon povratka iz vojske Mustafa je postao opsjednut stričevom kćerkom Narin. No međutim Narin nije uzvratila na njegove ucjene. Uskoro vidjevši kako je Mustafina ljubav prema Narin bolesna. Pomajka Narin predlaže Mustafi da oženi lijepu Asije.

Doktor SERDAR BATUR već deset godina radi kao liječnik u problematičnim dijelovima svijeta. Radi u zdravstvenim programima Ujedinjenih naroda u Bosni, Afganistanu, Izraelu, Libanonu i Somaliji. Specijalizirao je kirurgiju te se bavi ljudima koji su nastradali od bomba i mina. Već tri mjeseca sudjeluje u projektu razminiranja kopnenih minskih polja na jugoistoku zemlje. Serdar je oca izgubio u eksploziji mine kad je imao petnaest godina. Njegov otac bio je uspješan inženjer. Na putu na gradilište brane auto mu je odletio u zrak kad je nagazio na cestovnu minu. Očeva tvrtka pokrila je troškove Serdarovog studija. Njegova majka Indži je radila uz velike žrtve. Prehranjivala je djecu pletući džempere na stroju koji je postavila kod kuće u stražnju sobu. Poslije se posao razvio i postala je uspješna poslovna žena, te osigurala svom sinu studij u inozemstvu. Serdar je pozvan na vjenčanje sina omiljenog i poštovanog predsjednika općine, Aslana Buluta. Mladoženja, Ludi Mustafa,za vrijeme svadbe, pogodio je nekoga tko je stajao na prozoru nasuprot. Njegova žrtva bila je mlada djevojka, a Serdaru je odmah osvojila srce.

ASIJE BULUT rođena je u Guzeljurtu tik do granice. Mutno se sjeća da joj se otac bavio krijumčarenjem. Preminuo je kad je imala pet godina. Majka je ostala udovica s troje djece. Bili su siromašni te je odrasla na milostinji koju su im davali susjedi i daleki rođaci. Nakon osnovne škole prekinula je obrazovanje i pomagala majci. Teta Durije im je rodbina. Kuma Mustafu Asije nije često viđala, no joj je majka rekla da je teta Durije želi za svog sina, bila je spremna. Spremna pobjeći s granice siromaštva, smrti i straha i postati snaha u bogatoj kući.Iako svi kažu da je Mustafa lud Asije nije briga za njegovu ludost, jer je on bogat i zgodan. U prošlosti Asije je imala mnogo obožavatelja. Jedini problem joj je Narin, Mustafina prva žena. Asije misli da se Mustafa želi riješiti Narin. Čula je da je ujutro tjera u minsko polje da vodi djecu u školu. To je dovoljan razlog Asije da Mustafa ne voli Narin, jer zašto bi čovjek to činio voljenoj ženi?

Oglasi
,

About Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Tina Pavić

4 komentara dana “Da sam oblak (Bir Bulut Olsam)”

 1. Seamus Says:

  Pozdrav. Koliko epizoda je otkupila Nova tv od koliko mogućih?

  Odgovori

  • Moja TV Says:

   Pozdrav Seamus,
   otkupljene su sve epizode serije ‘Da sam oblak’. Snimljeno je 29 originalnih epizoda (po 90 minuta), odnosno 57 skraćenih (po 45 minuta).

   Odgovori

 2. Irina Islambegović Says:

  Kad počinje serija?

  Odgovori

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s