Epsko finale serije “Sila”

21.05.2013

TV najave


Megapopularna serija “Sila”, koja je osvojila publiku diljem Hrvatske, privodi se kraju. Boran-aga i Sila nalaze se pred raspletom svoje priče.

Sila

TRUDNA SILA PADA RANJENA

Obožavatelji serije i glavne junakinje Sile, ovog će tjedna doživjeti šok. Naime nakon što je pronašla svog otetog sina Bedirhana, Sila će se naći pred još jednim životnim izazovom. Rastrojena Esma pucat će u glavnu junakinju koja će završiti u komi.

Nakon nekoliko tjedana Silin će život i dalje biti u opasnosti. Boran će se naći pred teškom životnom odlukom, spasiti ljubav svog života ili djeteta koje nosi. Naime saznaje od doktora kako je Sila trudna već dva mjeseca. Ipak da bi spasili njezin život, moraju napraviti kiretažu.

No unatoč dijagnozi Sila će doći k svijesti te će zajedno s Boranom odlučiti što će napraviti s njihovim nerođenim djetetom. Nove probleme Boran agi će stvarati Ali aga. Zbog pritisaka Ali-age smanjuje se broj učenika koji pohađaju Silinu školu pa Boran odluči poduzeti nešto.

SILA JE POKRENULA NOVE MODNE TRENDOVE

Sve gledateljice Sile zasigurno su se zapitale od kuda potječe zanimljiv ures na kosi glavne junakinje ove popularne serije. Sili je tu lijepu kopču za kosu uplela njezina biološka majka Bedar i to za njen rođendan.

Ovaj ukras ‘kopija’ je tradicionalnog nakita pokrajine u kojoj se snimala serija. Za vrijeme prikazivanja serije kopča je bila hit te su strankinje i obožavateljice serije željele imati. Frizer Lokman Hitay objavio je da su taj zanimljiv ukras dizajnirali on i njegova mlađa sestra kada su rastavili naušnice u obliku pauna te na njega dodali zlatnike. Ova kreacija kopija je tradicijskog ukrašavanja kose. U Mardinu žene su nekoć kosu ukrašavale zlatnicima. Na krajeve pletenica stavljali su se zlatni ukrasi u obliku pilića, a u uvojke koji uokviruju lice zlatnici. U tome je upravo frizer pronašao inspiraciju da malo preoblikuje Silin ukras. Cilj tog zanimljivog uresa je predstaviti kulturu Mardina. Zanimljiv je i podatak kako je Silin ukras za kosu okrugu Mardina donio blagostanje, jer je ubrzo počela njegova mahnita prodaja. S druge strane jedan vlasnik zlatarnice tvrdio pak da je u svojoj radionici preoblikovao naušnice u obliku pauna, pretvorio ih u ukras za kosu i na njega dodao zlatnike. Prema zlataru Acunu ovaj ukras za kosu, koji su i prije prodavali u Mardinu, tek nakon što je upotrijebljen u seriji, počeo je buditi veliko zanimanje. Prema priči zlatara prije su taj ukras nosile jesidske i asirske žene u Mardinu. Nakon toga počele su ih nositi i muslimanke. Unatoč tradiciji, ures je postao planetarno popularan kada ga je u kosu uplela glumica Cansu Dere. Tada se slava tog ukrasa proširila izvan granica Mardina te su tamošnji zlatari počeli primati narudžbe sa svih strana svijeta.

Osim kopče sve je gledateljice zasigurno zaintrigirala svadbena haljina lijepe Sile- tradicionalna odjeća tog pustinjskog kraja.

PREGLED RADNJE

Na početku serije junakinja serije biva prisilno udana za naočitog agu. Udaljena kilometrima od svijeta u kojem je odrasla, Sila se polagano počinje prilagođavati klimi tog područja te se nastoji žestoko boriti protiv sustava agovanja. Uskoro Sila bježi u Istanbul i zasjedne na čelo najbogatije korporacije. Međutim ljut zbog odlaska žene, Boran dolazi za svojom ženom te saznaje da je ona trudna.

Nakon pomirbe Boran i Sila odlaze u Midjat, gdje Sili prijeti smrtna presuda. Boranov bratić Džihan s druge strane nastoji Boranu uzeti status age. Uskoro na svijet stiže mali Bedirhan. Nakon velike tragedije, ubojstva Silinog brata Azada i pogibije Džihana, Boran se odrekne statusa age.

Nove nedaće za Borana i Silu donosi Berzan aga. Nakon njegovog samoubojstva i Bedirhanove otmice, osoba koja će zapečatiti sudbinu Sili bit će rastrojena Esma. Esma nemilosrdno puca u Sili, ne znajući kako je ona ponovno trudna.

Hoće li Sila i Boran konačno uživati u svojoj ljubavi I dočekati drugo dijete gledatelji mogu saznati u finalu ove popularne serije.

Oglasi
,

About Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Tina Pavić

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s