Finale Ruže vjetrova: kome će se otvoriti oči, tko će se razvesti, a tko vjenčati?

Hoće li ipak ljubav na kraju popularne serije “Ruža vjetrova” pobijediti sve prepreke i dramatične situacije koje su se dogodile u obiteljima Odak i Krstulović? Gledatelji će saznati 23. svibnja (večeras) u 20.00 sati, kad će se emitirati posljednja, 155. epizoda druge sezone.

Ruža vjetrova finale

Nekoliko sati nakon što su se izvukli iz smrtne opasnosti, Šimun i Marija su napokon sami u njegovoj bolničkoj sobi. Emotivni su, nerazdvojni. Same početke idile Šimunu pokvari spoznaja da se Marija emotivno vezala za Gorana i da brine za njega. U Šimunu se počinje buditi ljubomora… Hoće li i njihov novi početak biti obilježen katastrofom? Za to vrijeme Stipe vodi svoju bitku s Mrčelom. Kako će se, i hoće li, riješiti opakog Ranka, saznat će se u posljednjim epizodama.

Popularna serija, koja je, između ostalog, ‘uzrokovala’ nove riječi u kolokvijalnom govoru gledatelja, poput ‘meže’, ‘boga’t draga’, ‘guglite’ i mnogo drugih, a koje je izmislila popularna Seke Odak (Nives Ivanković), imala je sveukupno snimljenih 340 epizoda.

U drugoj sezoni snimljeno je 155 epizoda, a zavrzlame, ubojstva, prevare, ljubavni trokuti i spletke, u kojima je sudjelovalo 14 glavnih glumaca, osvojile su mnoge domove kao i facebook korisnike koji su otvorili na stotine fan stranica vezanih za ‘Ružu vjetrova’ i njihove glumce.

Gledatelji su imali prilike gledati i glumce u velikim gostujućim ulogam,a poput Duška Valentića i Aleksandra Cvjetkovića, pa zatim Petra Ćiritovića te Arijanu Čulinu. Od početka druge sezone kroz setove ‘Ruže vjetrova’ prošlo je preko 130 glumaca, a serija se snimala na mnogo atraktivnih vanjskih lokacija poput Klisa -kanjon Cetine, u Rankovoj vili (u Trogiru), na plažama u Omišu i Dućama, na Prokurativama te mnogim drugim lokacijama u Splitu i njegovoj okolici. Produkcijski i snimateljski tim brojao je oko 100 ljudi, koji su radili na setu, vanjskim lokacijama i studiju.

Na setu su stvorena i velika prijateljstva, a bilo je i novih ‘pridošlica’ poput ježa koji je pronašla Petra Cicvarić, a o kojem su se glumci brinuli. Glumci su slavili rođendane i tradicionalno – svaki rođendan bi na setu iznenadili slavljenika tortom i pjesmom, osim Stojana Matavulja koji je na poklon dobio posebnu tortu od čevapčića! Nisu mogli jedni bez drugih ni kada su imali pauze snimanja, pa su tako Slavko Sobin i Tomislav Čubelić iznenadili Marinu Fernandez na godišnjem odmoru u Portugalu. Bilo je tu i nezgodnih situacija poput one kada je Zoran Pajić završio u moru zanesen ulogom.

Svi glumci zajedno su se složili da su im kolege postali zamjenska obitelj, budući da su svaki dan, više od 12 sati provodili zajedno. Sada, mjesec dana nakon završetka snimanja, mnogi su se vratili svojim matičnim kazalištima, dok su neki, poput Miraja Grbića i Marije Omaljev otputovali ‘preko bare’.

Ipak, bez obzira na kraj popularne serije, mnogi od glumaca ostali su i dalje u kontaktu, pa nerijetko na fejsu ‘izlete’ fotografije s nostalgičnim komentarima glumaca “Ruže vjetrova”.

Očekuje li i gledatelje romantičan kraj popularne serije, ne propustite pogledati večeras od 20.00 sati na RTL Televiziji!

Jedna misao o “Finale Ruže vjetrova: kome će se otvoriti oči, tko će se razvesti, a tko vjenčati?”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.