Standardni postupak – nagrađivani dokumentarac na Novoj TV

29.05.2013

Dokumentarci


“Standardni postupak” – dokumentarni film koji je obilježio povijest Američke vojske – sutra u 23.35 na programu Nove TV.

Standardni postupak

Redatelj Errol Morris donosi dokumentarni film koji istražuje veliki skandal u kojem se našla američka vojska, prozvana zbog mučenja i zlostavljanja zatvorenika u zatvoru Abu Ghraib na kraju 2003. godine. Skandal je nastao kad su cijeli svijet obišle fotografije koje prikazuju nečovječno postupanje, a izazvale su burne reakcije u javnosti.

Dokumentarac donosi mnogobrojne intervjue i izjave visokih časnika američke vojske poput brigadirke Janis Karpinski, upraviteljice Abu Ghraiba u vrijeme kada su fotografije nastale, ali i specijalnog agenta Brenta Pack koji je bio zadužen za istraživanje navodnih zločina u Abu Ghraibu. To je priča o vojnicima koji su vjerovali da brane demokraciju, ali koji su se naposlijetku našli u nezamislivoj noćnoj mori.

“Standardni postupak” prvi je dokumentarac koji je ikad bio nominiran za Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu (2008. godine). Iste godine osvojio je i “Srebrnog medvjeda”.

Oglasi

About Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Tina Pavić

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s