Tko je ubojica Dannyja iz Broadchurcha?

Posljednje dvije epizode vrlo napete dramske serije „Broadchurch“ napokon će otkriti tko je naudio malenom Dannyju Latimeru! Nakon višetjednih nagađanja o identitetu ubojice, detektivi Hardy i Miller napokon su došli do nepobitnih dokaza protiv samo jedne osobe.

Broadchurch finale

Nakon noći u bolnici zbog nagle slabosti detektiv Hardy nastavlja s istragom unatoč brigama i sumnjama ostalih kolega, pogotovo Ellie. Susan u pritvoru otkriva da je vidjela Nigea kako ostavlja Danyjevo tijelo na plaži, ali je o tome šutjela jer je Nige njezin davno izgubljen sin. Velečasni preda Hardyju razbijeno prijenosno računalo kao dokaz da se Tom i Danny nisu baš slagali, a Maggie i Olly istražuju Hardyjevu prošlost kako bi pronašli dokaze o njegovim zdravstvenim problemima. Nakon tjedana nagađanja, detektivi otkrivaju što se točno događalo u noći kada je ubijen Danny, a cijela je zajednica šokirana njihovim otkrićem identiteta ubojice. Zatvaranjem slučaja obitelj Latimer napokon može dostojno pokopati svog sina Dannyja uz mnoštvo zapaljenih lampiona u znak sjećanja na voljenog dječaka.

Samo nas dvije epizode dijele do saznanja tko je ubio malenog Dannyja. Dosad su detektivima Alecu Hardyju i Ellie Miller, baš kao i gledateljima, sumnjivi bili skoro svi građani Broadchurcha – od velečasnog Paula Coatesa, novinara Jacka Marshalla, ljubiteljice pasa Susan Wright, čak i žrtvinog oca Marka i majke Beth, pa sve do sina Toma, supruga Joea i nećaka Olivera lokalne narednice Ellie Miller. Kako bi zadržali u tajnosti identitet počinitelja do samog emitiranja posljednje epizode, televizijski kanal ITV, koji je emitirao seriju u Velikoj Britaniji, je posljednju epizodu „Broadchurcha“ držao u tajnom sefu do samog početka emitiranja, a samo je 29-ero ljudi znalo tko je ubojica, odnosno glavni glumci i uži tim produkcije. Serija je bila toliko popularna u Velikoj Britaniji da su mediji uvelike počeli nagađati tko je počinitelj. Jedan od najvećih britanskih tiskanih medija, Daily Mail, na svojoj je Internet stranici otvorio i javnu kladionicu postavivši mogućnost klađenja na deset ponuđenih imena najsumnjivijih likova, a cijela nacija nije toliko iščekivala finale serije još iz vremena 1980-tih kada se tražio identitet osobe koja je pucala na J.R.-a u američkoj seriji „Dallas“.

Tko je uistinu počinitelj gledatelji će moći doznati večeras, kad će se od 21:15 sati na RTL Televizji emitirati posljednje epizode serije „Broadchurch“!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.