Predstavljamo najvećeg džentlmena s malih ekrana

10.06.2013

TV zanimljivosti


U novoj hit seriji “Da sam oblak” on je doktor Serdar koji plahoj junakinji Narin iz dana u dan spašava život. Markantnog doktora utjelovio je glumac Engin Altan Duzyatan koji je i u stvarnom životu pravi džentlmen.

Engin Altan Duzyatan

Engin Altan Duzyatan u seriji ‘Da sam oblak’ (pon-pet u 20:35 na Novoj TV) | Foto: Aksam.com.tr

Talentirani glumac Engin Altan Duzyatan prošle je godine bio protagonist filma “Bir Avuç Deniz” (“A Fistful Sea”) koji je osvojio nagradu za najbolji strani film na festivalu u Torontu. Engin je za ulogu u tom filmu dobio titulu najboljeg glumca na festivalu u New Yorku i Los Angelesu 2011. godine. Njegova glumačka partnerica u istom filmu, Berrak Tüzünataç, također je ponijela titulu najbolje.

Prema Avonovoj anketi u svibnju ove godine žene u Turskoj su ga proglasile najvećim džentlmenom. Markantni glumac je tada za portal aksam.com izjavio: “Od svog djetinjstva vidim u svom ocu džentlmena i od tada sam odlučio biti džentlmen. Od malena me uče da budem džentlmen, a biti drag i pažljiv, osobito prema ženama, starijima i djeci je najvažnije”.

Engin uvijek skida jaknu kad je nekoj ženi u njegovom društvu hladno. Smatra da je to obavezno i da ne može vjerovati da ima muškaraca koji to ne rade. Engin smatra da čovjek treba biti džentlmen, ne samo ako je u vezi ili namjerava započeti vezu, nego i općenito. “U vezi se više obraća pozornosti na to, no pravi džentlmen se zna ponašati u svakoj situaciji”.

Oglasi
, ,

About Tina Pavić

Tina je izvršna urednica portala MojaTV. Uređuje i objavljuje najave TV serija i emisija koje se prikazuju na domaćim nacionalnim i kabelskim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Tina Pavić

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s