Miješani brak u ljetnoj shemi RTL-a

02.07.2013

Serije


Hoće li mladi par svojom romansom uspjeti premostiti kulturni jaz između Turske i Grčke, saznat ćemo već u ponedjeljak, 8. srpnja u 16:10 sati na RTL Televiziji!

Mijesani brak

Brak je oduvijek bio neiscrpna tema mnogih književnih romana, kazališnih predstava, filmova i serija koji se na ozbiljan ili humorističan način bave životima supružnika. Jedna od takvih je i humorna dramska serija „Miješani brak“ koja na humorističan način govori o zajedničkom životu mlade Turkinje Nazli i njezinog budućeg supruga, Grka Nika.

Završivši studij u Ankari, mlada Nazli (Nehir Erdogan) vraća se kući u rodni kraj Gaziantep, nesvjesna da joj otac priprema šokantno iznenađenje – tijekom njezinog izbivanja, konzervativni otac Kahraman (Erdal Özyagcilar) obećao je udati Nazlu za Kadira (Engin Akyürek), sina svog poslovnog partnera Okesa! Ljuta Nazla isprva se žestoko opire očevom dogovoru, a zatim se porječka i s ostatkom obitelji, majkom Feride (Sumru Yavrucuk), djedom Memikom (Arif Erkin), sestrom i šogorom koji tvrde da je dano obećanje ne smije pogaziti. Zbog silnog pritiska da se uda za čovjeka kojeg ne poznaje, Nazli pobjegne od kuće prije negoli Kadir i službeno od oca zatraži njezinu ruku. Utočište pronađe u Bordumu kod prijateljice Zejnep, ubrzo se zaposli u jednom hotelu i zaljubi u Nika (Özgür Çevik), zgodnog, bogatog i, istovremeno, vrlo tajanstvenog Grka čija je obitelj davno emigrirala iz Istanbula u Atenu. Za ovo dvoje mladih početak zajedničkog života trebao je biti savršen, kao iz bajke. No, već se na samom početku naziru pravi problemi na njihovom putu prema sreći. Osim mnogih predrasuda, ponajprije onih kulturoloških između Turaka i Grka, njihovom se braku protive ostavljeni Kadir i njegov otac, te Nikova bivša djevojka. Bez obzira na sve to, Nazli i Niko odlučili su ostvariti svoju želju i osnovati obitelj. No, ostaje pitanje hoće li u tome uspjeti, a da ne upliću svoje obitelji?

Miješani brak glavni

Sadržaji epizoda serije Miješani brak

“Miješani brak” je pomalo drugačija turska serija od onih koje smo dosad imali prilike vidjeti na hrvatskim televizijskim ekranima. Iako snimljena u periodu od 2004. do 2007. originalnog naziva “Yabanci Damat” (hrv. Strani zet), serija govori o ozbiljnoj temi miješanih brakova koja i dan danas pogađa sve veći broj Turaka. Međutim, produkcija i redateljski tim na čelu s braćom Durulom i Yagmurom Taylan (koji trenutno rade na projektu “Sulejman Veličanstveni”) komičnim su situacijama i dijalozima razbili ozbiljnost i dramatiku oko predrasuda, te barem malo ublažili taj dugogodišnji animozitet dvaju različitih kultura. Takav spoj humornog tona i igre povijesnog antagonizma prepoznali mnogi turski gledatelji, koji su s ne strpljenjem iščekivali nove nastavke, ali i oni iz drugih zemalja poput Grčke, Bugarske, Makedonije i Bliskog istoka.

U ulogama zaljubljenog mladog para odlično su se snašli glumci Nehir Erdogan i Özgür Çevik, kojima su uloge Nazli i Nika ujedno bile prve glavne uloge u njihovim karijerama. Serija je među zvijezde vinula i sada već poznatog Engina Akyüreka (Kerim iz serije “Izgubljena čast”) koji tumači lik prevarenog Kadira.

Hoće li se Nazli i Niko uspjeti othrvati svakodnevnim problemima u svojoj vezi? Kako će njihove obitelji reagirati na njihovu odluku da se žene? Odgovore na ova i mnoga druga još nepostavljena pitanja gledatelji će moći doznati u novoj, humorno-dramskoj seriji “Miješani brak” koja se počinje emitirati već od ponedjeljka, 8. srpnja u 16:10 sati na RTL Televiziji!

Oglasi
,

About Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Antonio Horvat

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s