Vjerujem u anđele (Believe in Angels)

06.07.2013

Filmovi, Serije


Mediteransku komediju o fatalnoj ženi (Dolores Lambaša) i dobroćudnom poštaru (Vedran Mlikota) koji otvara tuđa pisma gledamo od nedjelje, 7. srpnja u 20:10 na Prvom programu HRT-a.

Vjerujem u anđele

“Vjerujem u anđele”, scenarista i redatelja Nikše Sviličića, cjelovečernji film koji je na Filmskom festivalu u Puli 2009. osvojio nagradu publike, gledat ćemo kao seriju od pet epizoda.

U toj mediteranskoj romantičnoj komediji, s cijelom galerijom neobičnih likova iz “našeg malog mista”, priča se vrti oko mjesnog poštara Šime, najomiljenije osobe na otoku, prema kojemu svi osjećaju poštovanje. Šime je poput sveznadara – poznaje mnoge tajne u biografijama mještana, a sve to zahvaljujući jednom jedinom razlogu – potajno čita njihova pisma. Otvarajući vješto prispjelu poštu, na temelju pročitanog sadržaja vodi privatnu kartoteku njihovih života. Svi su oni registrirani u njegovom tajnom dossieru: mjesni gradonačelnik Frane, usamljeni svjetioničar Bepo, cotavi Mate, bizarni povratnik iz Amerike, vlasnica dućana Tea, lokalni izumitelj Tesla, pohotna kontesa Lili, slijepa teta Petra; svi oni poput mozaika slažu sliku ustaljenih otočkih zbivanja. Sve dok jednog dana na otok ne stigne lijepa, tajanstvena djevojka Dea, oko koje će se početi zaplitati događaji. Uz pokušaje svih mještana da joj se približe, učinit će to i Šime, no Dea će otkriti njegovu neobičnu sklonost da otvara pisma. I stvari će krenuti neobičnim putem.

Ne propustite “Vjerujem u anđele” s Dolores Lambašom i Vedranom Mlikotom svake nedjelje u 20:10 na Prvom programu!

Oglasi
,

About Antonio Horvat

Antonio je urednik portala MojaTV. Uređuje i objavljuje generalne najave igranih i dokumentarnih serija koje se prikazuje na domaćim nacionalnim TV kanalima.

Pogledaj sve objave od Antonio Horvat

Nijedan komentar do sada.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s