Glee – treća sezona

Od ponedjeljka, 29. srpnja u 20 sati HTV 2 premijerno prikazuje 3. sezonu izvrsne, višestruko nagrađivane američke serije za mlade “Glee”.

Glee

“Glee” je glazbeno-humoristično-dramska serija o skupini poletnih, ambicioznih – i među kolegama omraženih – srednjoškolaca koji se trude zasjeniti pjevačku konkurenciju kako bi pobijedili na državnom natjecanju, u međuvremenu na školskim hodnicima spašavajući živu glavu od okrutnih vršnjaka. Serija prati nadobudnog profesora koji pokušava izvesti iz sjene glazbenu sekciju Novi putovi gimnazije McKinley, pomažući tako skupini nadarenih učenika da ostvare svoj nesvakidašnji potencijal.

Neustrašivi vođa Novih putova je WILL SCHUESTER, nadareni mladi profesor čiji su glavni ciljevi dovesti učenike na državno natjecanje i oživjeti svoj zamrli ljubavni život. Mladi talenti su RACHEL, djevojka vilinskog glasa odlučna da postane nova Barbra Streisand, zatim FINN, nogometaš razapet između njegovanja imidža među vršnjacima i planova nakon mature, KURT, deklarirani homoseksualac i sopran anđeoskog lica, MERCEDES, moćni vokal čija je prednost osim glasa i prgav karakter, ARTIE, stručnjak za rapanje kojeg nimalo ne sputavaju invalidska kolica, TINA, cura sa stavom koja se fura na gotiku i MIKE, dečko od čijeg plesa zastaje dah.

Tu je i umišljena i bahata faca PUCK, koji katkad ipak pokaže i svoju nježnu stranu, najzgodnija i najpopularnija cura na školi, ledena kraljica QUINN, za kojom se šlepaju dinamične navijačice školske nogometne ekipe, kao noć glupa BRITTANY i prepredena SANTANA. I ne zaboravimo Kurtovu ljubav, vodećeg vokala konkurentskih Slavuja BLAINEA. Profesor Schuester pošten je i dobronamjeran u svome naporu da djecu dovede do državnog natjecanja, ali na svakom koraku mora se do krvi boriti sa smrtnom neprijateljicom SUE SYLVESTER, trenericom navijačica i majstoricom spletke čija je opsesivna misija zatrti svaku kreativnost u školi. Jedina saveznica prof. Schuestera je EMMA PILLSBURY, školska psihologinja koja prikladno pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja – i u koju je Will zaljubljen.

PRVA EPIZODA: Početak je nove školske godine. Koliko god su se okolnosti u gimnaziji McKinley naizgled promijenile za članove Novih putova, kad se sve podvuče, sve je više-manje ostalo isto. Santana i Brittany vratile su se navijačicama, a Quinn napustila skupinu i našla mnogo lošije društvo. Neke stare veze su prošlost, a neke se rađaju – Willova i Emmina, na primjer. Finn i dalje trpi maltretiranje dečki iz hokejaške ekipe. Sue se upušta u politički maraton, ali ankete pokazuju da ne stoji najbolje. Kako bi se domogla glasova, objavljuje novi program, koji uključuje zatvaranje pipe državnog proračuna za kreativne aktivnosti u školama – i postiže pun pogodak. U nepokolebljivoj namjeri da Nove putove dovede do državnog natjecanja Will uključuje gleejevce u akciju pridobivanja novih članova za oslabljeni zbor, pri čemu je prisiljen prekršiti neka od vlastitih pravila. Kada Suein najnoviji manevar s ciljem razaranja sekcije naiđe na potporu, Will uzima stvari u svoje ruke, ali ne računa na negativne posljedice. U međuvremenu, poneseni iskustvom na Broadwayu, Kurt i Rachel bacaju oko na atraktivne fakultete, ali otkrit će da nisu samo oni obdareni bogomdanim talentom. Santana se suočava s neočekivanom suparnicom u liku Becky Johnson, a novi učenik, iskusni pjevački talent, nailazi na mlaku dobrodošlicu – svih osim jednog od muških vokala.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.