Nova zvijezda RTL-a zaljubila se u Zagreb

Makedonka Jelena Jovanova možda je nova zvijezda hrvatskih serija, ali zvijezda s prebogatim glumačkim iskustvom okrunjenim s nekoliko glumačkih nagrada.

Jelena Jovanova

Jelenu Jovanovu život je bacio pred kamere u filmu “U zemlji krvi i meda”, kad je svakodnevno surađivala i družila se s Angelinom Jolie, a odnedavna svoj makedonski dom zamijenila je zagrebačkom adresom budući da svakodnevno snima novu dramsku seriju RTL Televizije. Većinu vremena provodi na setu Jadran filma koji je izgrađen posebno za potrebe nove serije, a namještaj je unikatan, dok su neki komadi iz secesijskog doba, što seriji još više daje na autentičnosti.

– “Jako mi se sviđa Jadran film, a najviše autobus ‘Krstić i sinovi’ iz filma ‘Ko to tamo peva’. Nisam još stigla sjesti u njega i slikati se, ali sigurno hoću, čim uhvatim vremena!” — priča ova šarmantna glumica, koja na dan snimi i po 17 scena. “Tempo je opak, ali ekipa je divna, svi me maze i paze i drže kao kap vode na dlanu.”

Iako je Jelena Makedonka, novi, i njoj do sada nepoznat jezik, jako je brzo svladala, a sve, kako kaže, zahvaljujući svojim profesorima, kolegama sa seta. “Svi me uče jezik i to mi je super, tako da svaki dan imam novog profesora!” — smije se, priznajući da joj je do sada najveći jezični ‘biser’ bio ‘trenukatakaka’, kad se cijela ekipa dobro nasmijala, a najgore joj je kad mora izgovoriti ‘nigdje drugdje’.

– “Vaši padeži su mi špansko selo, i vaš je jezik puno kompliciraniji od našeg, tako da osim što moram učiti tekst, učim i jezik, pa imam dvostruki posao, no ja sam štreberica pa brzo učim” — kaže 29-godišnja glumica koja iza sebe ima već 25 kazališnih predstava, zadnjih pet godina radi i u makedonskom narodnom kazalištu, a uskoro će morati putovati dva puta tjedno Zagreb – Skopje, jer glumi u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf”. Naime, redatelj nije želio tražiti zamjenu za ovu talentiranu glumicu, pa Jeleni nije preostalo ništa drugo nego da prihvati to da će često biti na putu.

Ipak, bez obzira na naporan tempo, Jelena priznaje da se zaljubila u svoj novi dom – Zagreb. “Ovo mi se do sad nikad nije dogodilo, da mi jedan nepoznat grad postane sinonim za mir, ljubav, slobodu. Zagreb mi je dao neki mir koji nisam imala ni kod kuće, i to mi je baš neki čudan, ali lijep spoj” — sa smiješkom priča Jelena koja je prošli vikend provela šetajući centrom grada, upijajući atmosferu svojeg novog doma. Mnogi prolaznici okrenuli su se za djevojkom koja je sa smiješkom na licu šetala gradom sa buketom cvijeća u ruci, ne znajući da će im se od jeseni uvući u domove preko malih ekrana.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.