Doktor Who – šesta sezona

U uzbudljivoj novoj sezoni Doktor se vraća, zajedno s upravo vjenčanima Amy i Roryjem, kako bi se suočio s čudovištima, tajnama i pustolovinama diljem vremena i prostora.

Doktor Who

Doktor, Amy i Rory zajedno se nađu u 60-ima u Americi, boreći se protiv invazije koju je svijet zaboravio, zatim ploveći 1696. pučinom na gusarskom brodu kako bi razriješili tajnu Sirene. U svemirskom mjehuru, na samom rubu stvarnosti, Doktor susreće starog prijatelja s novim licem, a u samostanu na zabačenom otoku u bliskoj budućnosti industrijska nezgoda poprima zastrašujući ljudski karakter. A na kraju svega toga čeka ih bitka na Demons Runu i Doktorovi najcrnji trenuci. Može li istina o River Song spasiti dušu Gospodara vremena? Samo su dvije stvari sigurne. Tišina će se spustiti. I poginut će jedan dobar čovjek…

U prvoj epizodi šeste sezone, Doktor, Amy i Rory dobivaju tajni službeni poziv koji ih vodi do ovalnog ureda 1969. godine. Uz pomoć bivšeg agenta FBI-a i neobuzdane River Song, Doktor obećava da će surađivati s predsjednikom u spašavanju jedne uplašene djevojčice od zagonetnog Svemirca.

Doktor Who fenomen je u Velikoj Britaniji, kao najgledanija dramska serija britanske televizije (ne uključujući sapunice) od početka emitiranja 2005. godine. U Americi je najgledanija BBC-jeva serija u povijesti, dok je 2010. u Australiji Doktor Who najgledanija dramska serija na ABC1 među ključnom populacijom gledatelja u dobi između 25 i 54 godine.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.