Završni udarac – peta sezona

Nominirana za Emmyja i dobitnica Zlatnoga globusa, Kyra Sedgwick se 27. kolovoza u 23:50 vraća na HTV 1 u petoj sezoni kriminalističke hit serije “Završni udarac”.

Završni udarac

Sedgwick glumi izuzetno sposobnu detektivku koja vješto hvata zločince, stoga nam i ova sezona donosi nove složene slučajeve, izvanredne glumačke nastupe, ali i poprilične promjene.

Kyra Sedgwick je za nezaboravnu ulogu Brende Leigh Johnson, ženstvene, ali žestoke, nekonvencionalne i nepopustljive zamjenice načelnika policije, 2007. osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Ova bivša detektivka iz Atlante dolazi u Los Angeles, gdje staje na čelo specijalne policijske jedinice koja istražuje izuzetno osjetljive i složene slučajeve ubojstava. Brenda je vrhunska detektivka koja je gotovo svaki slučaj riješila tako što je iz osumnjičenika uspješno izvukla priznanje. No nije ni upola toliko uspješna u rješavanju privatnih problema jer joj je posao uvijek na prvome mjestu, zbog čega je u posljednjem nastavku četvrte sezone gotovo upropastila vlastito vjenčanje.

Kyri Sedgwick se pridružuje jaka glumačka postava, koja je za vrsnu interpretaciju sjajnih likova čak triput nominirana za Screen Actors Guild Award. Narednik David Gabriel (Reynolds) nekoć je bio perspektivan član Odjela, ali sad ima osjećaj da tapka na mjestu nakon ljubavnog brodoloma koji je doživio prekinuvši vezu s kolegicom. Poručnici Andy Flynn (Denison) i Provenza (Bailey) solidni su istražitelji koji se nerijetko znaju previše opustiti i tako ugroziti istragu. Poručnik Mike Tao (Chan) je znatiželjni računalni stručnjak koji često zna pretjerati u svojim detaljnim objašnjenjima najnovijih tehnoloških bravura. Detektiv Julio Sanchez (Cruz) je vrsni stručnjak za bande koji se tek nedavno oporavio od ranjavanja i bratove smrti.

Brendin muž, FBI-ev specijalni agent Fritz Howard (Tenney), nakon puno muke svoju je odabranicu uspio dovesti pred oltar. No kad je riječ o poslu, njih dvoje ne miješaju družbu i službu. Brendin zahtjevni nadređeni, pomoćnik šefa policije Will Pope (Simmons) pod stalnim je pritiskom nadređenih, koji od njega zahtijevaju da kreše sredstva i potiče bolju suradnju između policijskih odjela. Zapovjednik Taylor (Gossett) je šef Odjela za pljačke i ubojstva koji često pomaže Brendi surađujući s medijima. Buzz Watson (Keene) je nadzorni tehničar čiji je rad nerijetko ključan za Brendine istrage.

U petoj sezoni Završnog udarca okosnica radnje bit će promjene. Brenda se pomalo počinje privikavati na brak, no ostat će bez nekoga tko joj je veoma drag. Sukob između narednika Gabriela i detektivke Daniels (Gina Ravera) napokon će se razriješiti, a još jedan član Odjela potpuno će se promijeniti jer će se zaljubiti. Zbog gospodarske krize, jedan od Brendinih detektiva morat će prihvatiti honorarni posao, dok će drugi ustrijeliti osumnjičenika, i time ugroziti vlastitu karijeru. Unatoč promjenama, Brenda i Odjel teških zločina marljivo će raditi kako bi najokorjelije losanđeleske zločince priveli pravdi. Ovaj put uhvatit će se ukoštac s mogućom otmicom korumpiranog financijaša, višestrukim ubojstvom u obitelji, ubojstvom zaštitara u rehabilitacijskom centru za članove bande i ubojstvom bijelog rasista.

“Nakon četiri godine, dobro smo upoznali protagoniste serije pa je peta sezona idealna prekretnica da vidimo kako reagiraju na velike promjene na poslovnom i privatnom planu”, rekao je autor serije James Duff. “Vrlo smo uzbuđeni jer Brendu i ekipu čekaju neki novi horizonti.”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.