Tko će ga znati – neobičan ulični kviz na RTL TV

Tko kaže da se kvizovi uvijek moraju odigravati u televizijskim studijima? Kviz „Tko će ga znati!“ dokazat će da se znanje i neznanje „dokazuje“ posvuda.

Marijana Batinić TCGZ

RTL-ova voditeljica Marijana Batinić dobila je novi zadatak – na ulicama gradova pronaći natjecatelje kviza. No oni ne smiju odgovoriti na postavljeno pitanje, već pronaći osobu koja će odgovoriti umjesto njih. Situacija se dodatno zapliće jer ponekad osoba koju je natjecatelj pronašao mora dati pogrešan odgovor, kako bi natjecatelj mogao nastaviti sudjelovanje na novoj razini kviza. Na prvo postavljeno pitanje natjecatelj mora pronaći osobu koja zna odgovor, no na drugo pitanje onu koja ne zna odgovor! Dalje, treća osoba mora znati ispravan odgovor, dok četvrta mora pružiti pogrešan jer samo tako natjecatelj osvaja novčanu nagradu. No natjecatelj ima mogućnost – uzeti novac nakon četiri pitanja ili se boriti za veću nagradu na petom pitanju te izabrati, naći osobu koja zna ili ne zna odgovor na pitanje. No problem je što natjecatelj prije odluke ne zna koje pitanje će voditeljica postaviti!

“Tko će ga znati” jedina je igra u kojoj natjecatelji mogu osvojiti jackpot, a zapravo ne znati odgovor niti na jedno pitanje ili možda znati odgovore na sva, a otići kući praznih džepova! Prema licenci izraelskog formata „Smart face“, autora Odeda Menashea, tj. formatu produkcijske kuće Dori Media Group, nastao je doista neobičan kviz koji se pokazao kao pravi hit u preko 30 zemalja u svijetu – od Velike Britanije, Danske, Francuske, Norveške, Poljske, Rusije, Švedske, Belgije do Kolumbije i Argentine, u kojoj je začet kao segment jednog showa, a izrastao je u zaseban format sa 110 epizoda! U Španjolskoj je na Cuatro kanalu format je se prikazuje pod nazivom „Lo sabe, no lo sabe“ uspio udvostručiti gledanost udarnog termina i biti prikazan u više od 100 nastavaka!

Nekad ste se mogli pouzdati u svoje znanje, a sada se morate osloniti na znanje, ali i neznanje drugih! Potpuno drugačiji kviz gledajte u terminu RTL Televizije od ponedjeljaka do petka u 19:10 sati. Prvo izdanje emisije na programu je 2. rujna!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.