Provjereno – sedma sezona

PROVJERENO se vraća na male ekrane u dobro poznatom terminu – četvrtkom navečer. I u sedmoj sezoni nastavljaju s istim ciljem – ukazati na nepravdu, na kršenja prava i zakona, ali i educirati o zdravlju i intrigantnim fenomenima.

Ivana Paradžiković

U prvoj emisiji 7. sezone vidjet ćete borbu koju, pomoću istog odvjetnika, vodi više od 160 obitelji. Zadruge od kojih su uzimale kredite postavljali su im uvjete koje oni nisu mogli ispuniti. ‘Cijeli mehanizam je stvoren da se ljudima uzmu kuće. Ljudi uopće nisu bili svjesni situacije da im je sve namješteno’, rekao nam je čovjek koji je i sam na taj način prodao 50-ak kredita. Osim njegovih iskustava, koje uključuju i metode zastrašivanja, vidjet ćete i kako je moguće da je praksa hrvatskih sudova na strani nelegalnih zadruga.

Pravo na izbor ili pravo na život?

Pravo na izbor ili pravo na život, koji je vaš stav? Čak 60 % građana Hrvatske podržava pravo na izbor. Zakonom iz 1978. u Hrvatskoj je legaliziran pobačaj, a u svijetu ih se tijekom godine dana zabilježi 45 milijuna. Donosimo priče tri osobe koje se ne poznaju, ali imaju jednu zajedničku stvar – vlastito iskustvo stavlja ih u središte ove kontroverzne rasprave.

Pojesti ili baciti?

Pazite li na rok trajanja hrane? Istraživanja su pokazala da nam datum gotovo ništa ne znači, jer nas se većina oslanja na njuh pri odluci ‘pojesti ili baciti’. Točnije, nas 85%. Je li rok trajanja samo okvirna uputa ili precizno upozorenje da biste si mogli naškoditi? Odgovore će vam dati analiza Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Strahote požara

Najbolji piloti kanadera i airtraktora na svijetu piloti su koji gase požare diljem Hrvatske. U najtežim trenucima, kada su svega nekoliko metara iznad vatre, u kokpitu se temperatura penje i do 50 stupnjeva! Priča o pilotima donosi do sad neviđenu stranu strahota požara.

Natjecanje u – ljenčarenju!

Na sjeveru Crne Gore drugu godinu zaredom traži se pobjednik u – ležanju. Prošlogodišnji rekord iznosi 24 sata ležanja, a prijavljenih kandidata je samo 30. Doznat ćete tko je odnio tituli najizdržljivijeg.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.