Otkrijte “Tajne” na RTL Televiziji

Televizijska dramska serija “Tajne” bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kad se odigrava većina radnje.

Tajne

Nova dramska serija RTL Televizije donosi priču o tajnama prošlosti dvije obitelji, njihovim sudbinama koje se preko najmlađih članova ponovo isprepliću i daju odgovore na pitanja može li se za osvetu žrtvovati sve, pa čak i ljubav, te što nam ostaje ako za ljubav ne postoji druga prilika.

U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije (gospodske kuće). Baš to zakopano blago izvor je svih zala koje se nadvilo nad obje obitelji, a glavni junaci, Nikola Šeper (Filip Juričić) i Marina Franić (Jelena Jovanova), napokon imaju priliku tom prokletstvu blaga stati na kraj te staviti točku na prošlost u kojoj se dogodilo puno toga lošeg. Ljubav koja se rađa između Nikole i Marine naići će na brojne prepreke, no mogu li dvoje mladih nadvladati prošlost opterećenu sukobima i krenuti ka ljepšoj i vedrijoj budućnosti?

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kad su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera (Nikolinog djeda) kako bi se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić (Marinin djed). Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) se zajedno sa suprugom Jerkom (Vinko Kraljević) i sinom Nikolom (Filip Juričić) vraća u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. Nakon početnih sukoba oko vlasništva, Julija se pomiri s vlasnicima kurije, Ivanom (Aleksandar Cvjetković) i Josipom Franićem (Boris Svrtan), sinovima Marina Franića, seljaka koji je ubio njezina oca. No sve se promjeni kad obje obitelji krenu u potragu za blagom! Josip i Julija se u međuvremenu zaljube, a Ivan iz pohlepe ubija brata Josipa nakon što pronađe blago i pošalje Josipovu kćer, Marinu (Jelena Jovanova), u sirotište. Nedugo zatim umire i Julija, za čije će ubojstvo biti optužen suprug Jerko, a njihov sin Nikola nastavit će živjeti kod bake i djeda.

Sirotište, u kojem je Marina odrasla, trenutno je u financijskim problemima, zbog čega se odluči vratiti na očevo imanje koje joj prema nasljedstvu i pripada. Prisiljena je zatražiti pomoć strica Ivana koji je s ukradenim blagom Šeperovih u međuvremenu otkupio kuriju, te u njoj otvorio hotel. Ivana ipak muči grižnja savjesti zbog ubojstva Marinina oca, ali i činjenice da je supruzi Brigiti (Ksenija Pajić) dopustio da nećakinju pošalje u sirotište. Stoga odluči pomoći Marini i dopusti joj da s djecom iz sirotišta dođe živjeti u kuriju. I Nikola, koji je u međuvremenu postao policijski inspektor, također posjeti kuriju, ustrajan u tome da pod lažnim identitetom dozna pravu istinu o smrti svoje majke. S vremenom će se životni putevi Nikole i Marine ponovo ispreplesti, a tajne dvije obitelji početi sve više otkrivati!

Tajne obitelj Franić

Sadržaji epizoda serije Tajne

Glumačku postavu serije „Tajne“ čine uistinu impresivna imena hrvatske glumačke scene. Uloge Nikole i Marine, dvoje mladih koji u seriji traže odgovor na pitanje je li važnija ljubav ili otkrivanje istine o burnoj prošlosti, tumače Filip Juričić i Jelena Jovanova. I dok je Juričić, osim po kazališnim ulogama u brojnim predstavama poput „Kako misliš mene nema?“ koju je osmislio s kolegom Amarom Bukvićem, hrvatskoj je javnosti ostao zapamćen po svojoj posljednjoj ulozi u televizijskoj seriji „Larin izbor“, Jelenu Jovanovu hrvatska publika tek otkriva, za razliku od Angeline Jolie koja joj je već prognozirala zvjezdanu karijeru davši joj 2011. ulogu u svom redateljskom prvijencu iz „U zemlji krvi i meda“. Mladoj makedonskoj glumici uloga Marine je prva televizijska uloga, dok iza sebe ima bogato glumačko iskustvo okrunjeno s nekoliko nagrada.

Što ako za ljubav ne postoji druga prilika? Otkrijte TAJNE od 16. rujna, od ponedjeljka do četvrtka u 21:00 sat na RTL Televiziji!

Jedna misao o “Otkrijte “Tajne” na RTL Televiziji”

  1. Tajne..odlična serija,ali strašno smeta glasna muzika koja bi trebala biti pozadinska,jer se uopće ne razumije tekst svršenih glumaca.VOLJLA BIH DA SE OBRATI NA TO PAŽNJA I DA NAM SERIJA BUDE UGODNA GLEDAJUĆI JE.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.