Zora dubrovačka

U neponovljivoj ljubavnoj priči, dvoje mladih u Dubrovniku tijekom Domovinskog rata bori se za svoje snove. U nedjelju, 15. rujna u 20:05 sati na Novu TV stiže nova telenovela “Zora dubrovačka”.

Zora dubrovačka

Radnja priče “Zora dubrovačka” smještena je početkom devedesetih, kad je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog domovinskog rata brže odrasti i sazrjeti podsjetit će nas na snagu ljubavi. Između Mara i Judite, glavnih junaka ove priče, ljubav je rođena na prvi pogled.

Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.

Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi s ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji “Svetog Križa“ Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

U rano jutro 1. listopada 1991. najgori mogući užas zadesio je grad stoljetne kulture. Dubrovnik je napadnut. Granata je pogodila utvrdu na Srđu nedaleko od mjesta na kojem su Judita i Maro proveli svoju prvu ljubavnu noć. U prašini koja se digla od udara granate Maro ugleda Juditu koja beživotno leži na zemlji.

Hoće li neizmjerna ljubav prevladati ratne i životne prepreke moći ćete pratiti svakog radnog dana u 21:00 sat na Novoj TV.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.