Heartland – peta sezona

Obiteljska serija Heartland, smještena u čarobne predjele podnožja Stjenjaka u fiktivnom gradu Hudsonu u pokrajini Alberti, nastavlja se petom sezonom.

Heartland

U novih 18 epizoda i dalje pratimo život na ranču Heartland gdje se Amy Fleming, njezina starija sestra Lou i djed Jack nastavljaju suočavati sa svakodnevnim izazovima vođenja ranča koji je u njihovoj obitelji već šest naraštaja. Heartland nije poput ostalih rančeva. To je mjesto na kojemu zlostavljani i zanemarivani konji dobivaju skrb i gdje im nalaze novi dom. Amy je naslijedila posebnu sposobnost svoje pokojne majke da razumije konje i da ih iscjeljuje.

Na kraju četvrte sezone Amy i Ty opet polako obnavljaju vezu nakon teškog prekida. Na ranč je stigla i prinova – Lou i Peter dobili su prekrasnu djevojčicu. Tim se bori sa svojim osjećajima nakon što saznaje da ima sina, Shanea, za kojega dotad nije znao.

U petoj sezoni Amy dostiže novu razinu vještine jahanja koja joj pruža osjećaj slobode i koja joj omogućava da stekne novo samopouzdanje, kao i dublju vezu s konjima. Bolje razumijevanje konja dovodi je i do boljeg razumijevanja ljudi i otvara joj putove novim mogućnostima. Ty shvaća da i on mora donijeti neke teške odluke ako želi nastaviti svoju vezu s Amy. Lou se hvata u koštac s majčinstvom i razmišlja o tome da opet ode raditi kad novčana situacija postaje teška. Tim nastoji uspostaviti odnos sa svojim dotad nepoznatim sinom i mora nekako reći kćerima da imaju brata. Jack je i dalje stijena Heartlanda, koji nježno (a katkad i ne tako nježno) pomaže obitelji u suočavanju sa svakodnevnim usponima i padovima. I Jack u ovoj sezoni prihvaća neke rizike i suočava se s vlastitim strahovima.

Heartland je i dalje priča za sve naraštaje, saga o obitelji koja kroči kroz život zajedničkim snagama, kako u sretnim, tako i u teškim trenucima. Serija prepričava stvarne priče o stvarnim ljudima, ljudima koje je publika zavoljela i s veseljem ih dočekuje u svojim domovima. Pristup pričama je realističan, napet i duhovit uz pravi balans između drame i komedije, avanture i romance. A u pozadini uvijek ostaju veličanstveni predjeli planinskih podnožja u Alberti.

1. epizoda: FINDING FREEDOM (HTV 1, 11.10.2013. u 16:15)
U radu s profesionalnim trenerom Amy uspijeva uzdići svoje jahačke vještine na novu razinu. Shvaća da se mora vratiti svojim korijenima kad je u pitanju rad s konjima i odnos s Tyem. I Ty, potaknut krovom koji curi, također donosi veliku odluku koja će pomoći njihovoj vezi. No Amy nije sigurna je li Ty izabrao najbolje za njihovu budućnost. Tim nema sreće u pronalaženju Mirande i Shanea nakon što ga je ona šokirala viješću da mu je Shane sin. No jednog dana Shane se sam pojavljuje na Heartlandu i iznenadi cijelu obitelj. Mallory se bavi mišlju da s Jakeom, koji je odnedavno opet sam, ode na proljetnu zabavu. Ali samo “pod njezinim uvjetima”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.