Provjereno: potraga za nestalima

Doznajte kojih nam pet priloga donosi vrijedna ekipa magazina “Provjereno” čiju ćemo novu emisiju gledati u četvrtak, 26. rujna u 22 sata na Novoj TV.

Provjereno

Dvadesetogodišnji Tihomir ima samo jednu želju: vidjeti svoja dva brata i sestru. Već sedam godina traje njegova uzaludna potraga za bilo kakvim glasom o njima. Djeca su, naime, tad uzeta roditeljima zbog neodgovarajuće roditeljske skrbi te raseljena po udomiteljskim obiteljima, a svi kontakti su prekinuti. Tihomir je u međuvremenu postao punoljetan i trenutačno je najbolji student na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Radi tri posla i brine o obiteljskom seoskom domaćinstvu, samo kako bi ponovno okupio svoju obitelj. Što se dogodi kad su djeca kolateralne žrtve lošeg zakona, gledatelji će saznati u Provjerenom.

´Dal´ je bolje biti Srbin, Hrvat il Musliman?´, stih je to iz pjesme bosansko-hercegovačkog benda ´Dubioza kolektiv´ koji najbolje opisuje situaciju koja se događa u toj zemlji. Prvi popis stanovništva nakon 1991. mnogi uspoređuju sa završnom scenom ratnog filma u kojoj će se saznati tko je pobijedio, a tko izgubio jer političari i vjerski dužnosnici mjesecima agitiraju i daju upute što i kako se izjasniti. Posebnu prašinu digla su dva video uratka s djecom u glavnim ulogama.

Ukrali su 2 i pol tone jabuka i pokušali ukrasti svinju od 200 kg. Opustošili su polje krumpira te napravili štetu od 450 000 kuna. U Međimurju je u samo nekoliko tjedana prijavljeno 37 krađa i svi počinitelji su djeca. A da situacija bude dodatno komplicirana, i da dodatno digne tenzije – policija je otkrila kako se radi o romskoj djeci. Ekipa Provjerenog zapitala se kako riješiti situaciju u Međimurju prije nego netrpeljivost eskalira.

Kakva je tajna zapisana u našim očima? Iridiologija, znanost o čitanju šarenica kaže kako se iz naših očiju može doznati naša prošlost, ali i naša budućnost. Ekipa Provjerenog donosi odgovor na pitanja zašto smo svi kad se rodimo plavooki, što uopće utječe na boju naših očiju i što uopće na sve kaže klasična medicina.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.