Sestra Jackie – treća sezona crne komedije

HRT 2 od 7. listopada u 23:30 sati prikazuje nove epizode izvrsne polusatne crne komedije, istodobno pomalo pokvarene, tužne i smiješne.

Sestra Jackie

Edie Falco glumi Jackie Payton, svojeglavu i genijalnu medicinsku sestru s brojnim manama koja radi na odjelu hitne pomoći u kompliciranom i mahnitom okruženju newyorške gradske bolnice. Jackie, posrnula katolikinja ovisna o narkoticima bez kojih ne bi mogla funkcionirati, održava ravnotežu u bolnici svojim jedinstvenim načinom ophođenja s pacijentima i osobnim smislom za pravdu u svijetu medicine. Svakodnevno žonglira s pacijentima, liječnicima i kolegicama medicinskim sestrama, pa i vlastitim grijesima. Njezina požrtvovna predanost poslu i obitelji u sukobu su s teškim odlukama s kojima se suočava iz sata u sat, što izaziva brojne moralne i etičke neprilike koje nekako mora riješiti.

U prvoj epizodi nove sezone, Jackie nastavlja gdje je stala. Ubacuje sve iz kupaonskog ormarića u vreću za rublje i baca je pred Kevina. Napadom se brani protiv njegovih prigovora na trošenje, školu za curice i bolna leđa te tvrdi da nije ovisnica. Akalitusica objavljuje da su se susjedne bolnice zatvorile i moli osoblje da bude spremno na dodatnu gužvu. Sama muči mamurluk, a Jackie i Thor mu pomažu. Odnosi između O’Hare i Jackie napeti su nakon intervencije pa se O’Hara obraća Akalitusici kako bi izbjegla suradnju s Jackie. Coop izbjegava Sama i liječi dječaka koji si je ugurao ogledalce u nos jer je htio vidjeti svoj mozak. Zoey svima prizna da je spavala s Lennyjem. Kevin upiše Fionu u školu Bezgrešne Djevice i bez najave dolazi u Hitnu službu, čime izaziva pomutnju i izbezumi Eddieja i Jackie. Jackie nakon posla odlazi na Kevinovu utakmicu softballa. Situacija je napeta, ali ona ne pokazuje uznemirenost.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.